Medailles voor Carlotte, Pernille, Tessa en Anne!

Culemborg; De tweede voorwedstrijd voor de keuze categorie ging van start op 2 februari 2013. De club uit Aalst was met 10 turnsters uitstekend vertegenwoordigd en er werden maar liefst 4 medailles bemachtigd.

In de categorie senior niveau 7, divisie 6, was Carlotte Klop goed op dreef. Zij wist de hoogste score te halen op “het zenuwtoestel”; de balk, en behaalde hiervoor 11,550 punten. Haar totaalscore lag ver boven de andere turnsters. Met 41,450 mag zij zich kampioene van deze wedstrijd allround noemen. Clubgenote Anne van Veen turnde een ijzersterke sprong, werd hierop verdiend 1e met 10,150 en deelde samen met Carlotte de 1e plaats op vloer met 11,300 punten. Zij werd 2e met 38,600 punten. Marieke Riemersma, sinds dit seizoen lid van Hamarithi en ook uitkomende in de categorie senior niveau 7, turnde een goede wedstrijd. Haar aandacht kan nog meer gaan liggen op het onderdeel sprong en vloer. Haar totaalscore bedroeg 37,200 punten werd hiermee 4e.

Maudy Spitshuis behoorde bij de jeugd niveau 7 (4e divisie) deze wedstrijd tot de pechvogels door een foutieve balkoefening en matige sprong. De overige onderdelen, vooral de vloer, gingen haar gelukkig wel goed af. Ze werd 21e met 37,600 punten. Laura Koolhaas turnde naar een betere plek dan de vorige voorwedstrijd die in november werd gehouden. Dit lukte haar, door haar doorzettingsvermogen. Laura schoof twee plekjes omhoog in het klassement en eindigde nu op een 10e plaats met 40,500 punten. Juliëtte van der Zalm, debuteert dit jaar in divisie 4, maar liet zien goed mee te kunnen met de overige divisie 4 meiden. Ze kan nu goed over de pegasus springen, met trampoline, maar dat maakt niet uit. Het grote springtoestel is namelijk bijna net zo groot als zij lang is. Haar vloeroefening was  een juweeltje. Zij werd dit maal 11e met 40,150 punten.

Bij de jeugd niveau 6 (3e divisie) was dit keer Tessa van Dalen de opvallendste turnster van Hamarithi. Nadat Tessa vorige week niet helemaal haar dag had, wist zij vandaag een gave wedstrijd te turnen, zonder foutjes. Zij steeg boven haarzelf uit met haar sprong en vloeroefening. Opvallend was haar sprong score met 11,200, waar zij in de training nog wel eens “ruzie” mee heeft. Haar vloeroefening was perfect uitgevoerd en liep mooi op de muziek. Zij kwam uit op een score van 44,150 en kreeg de bronzen medaille omgehangen. Het scheelde maar 0,1 punt met de nummer twee, dus alles lag dicht bij elkaar. Hai Xi Wiegmans turnde vorige week nog een dijk van een wedstrijd maar had nu pech op twee onderdelen. Ze maakte op de brug bijna een dubbelsalto, ging iets te hard door en viel hierdoor op haar rug. Dit resulteerde in een 6e plaats met een totaalscore van 43,200, maar werd wel kampioen op het onderdeel sprong met 11,400 punten. Kim van Wijk turnde vandaag een stabiele wedstrijd. Ze was vooral sterk op brug en balk. Haar vloerscore kan nog wat hoger worden wanneer ze goed spant. Zij nam de plaats in achter Hai Xi (7e) met 42,100 punten.

 Tessa met haar 3e plaats medaille.

Seniorturnster Pernille Klop turnde een grandioze wedstrijd. Ondanks haar drukke leven met de sportacademie, veel lesgeven bij Hamarithi en nog zelf een beetje trainen, wist ze toch weer het goud te grijpen. Pernille werd kampioen op sprong met 11,550 en behaalde ook op balk de hoogste score: 11,050. Met bijna twee punten verschil mag zij zich verdiend kampioene noemen in de categorie niveau 6, divisie 5. Pernille kreeg de score van 44,800.

In hoeverre de turnsters van Hamarithi doorstromen naar de regiokampioenschappen of rayonkampioenschap is op dit moment nog onduidelijk.

De zusjes- Klop hadden vandaag veel succes, net zoals Tessa van Dalen en Anne van Veen. Zij zullen dan ook wel zeker zijn van een startbewijs voor de rayonfinale die gehouden wordt in juni. Anne van Veen en Carlotte Klop plaatsen zich voor het regiokampioenschap divisie 6 en Pernille Klop het regiokampioenschap divisie 5.

 

Menu