[important]Goud voor Fleur [/important]

  

Culemborg/ Nederhemert; Op zaterdag 8 december 2012 was de eerste voorwedstrijd voor de divisie 2,3 en 4 voor de voorgeschreven oefenstof.
Fleur Danklof, Rachelle van Leeuwen, Hellen Keizer, Nine van de Haterd en Aukje de Haan van niveau 9 en Donna van N2 begonnen heel vroeg in de ochtend.
Rachelle ging als een speer over de kast, deze werd beloond met een 12,950 (1e op dit toestel werd zij), met een deelnemersveld van 26 turnsters. Hellen wist dit keer om op de balk te blijven staan en dat zag er goed uit! Fleur ontpopt zich al als een ware turnster en turnde een geweldige wedstrijd. Zij werd 1e en kreeg het goud omgehangen met een puntentotaal van 50,650. Rachelle van Leeuwen kreeg in deze categorie het brons omgehangen. Donna van Wijgerden turnde een grandioze sprong. Helaas ging de rekstok nog niet zo goed, omdat wij deze niet in de sporthal hebben. Donna werd 5e met 41,200 punten.

In de tweede wedstrijd waren er veel turnsters aan de beurt. Diede Everaars ging heel stoer haar promotie aan in de 2e divisie, niveau 7. Zij blunderde op sprong en vloer, maar wist desondanks een super mooie en strakke balkoefening neer te zetten. De volgende keer zullen we meer van haar gaan horen, want Diede is op de goede weg! Zij werd 5e met een puntentotaal van 45,275.
Ook Maryse de Vogel, Jaynae van de Werken en Chantal van Utrecht turnden hun wedstrijd. Maryse werd heel knap 4e . Chantal werd 6met een prachtige vloeroefening. Jaynae wist knap in de top 10 te blijven, want ook zij is gepromoveerd!

Bij de pupillen 2 niveau 7 turnden Manon Kanselaar en Quinty Vos. Quinty is zelfs dubbel gepromoveerd, maar hield zich ijzersterk staande tussen de overige meiden! Op de brug én sprong werd ze zelfs 1e! Haar groeikansen en aandacht ligt nu op de balk. Manon had helaas een blaar en dat is erg vervelend. Toch zette zij haar beste beentje voor. Door de zenuwen werd ze 8e. Inez van Engelen en Nadine Vervoorn deden mee in de categorie pupil 1, niveau 8. Nadine is ook dubbel gepromoveerd en dat is een hele grote stap vooruit. Zij liet zien goed mee te kunnen met dit deelnemersveld. Haar balk was een waar juweeltje. Mooi geturnd werd zij 5e met 46,100 punten. Inez had de drive te pakken en turnde wat er te turnen viel. Zij zette een goede wedstrijd neer en werd 2e met 48,700 punten.
Melissa den Tek turnde bij de junioren de allerlaatste wedstrijd. Zij turnde erg netjes haar vloer en balk, maar wist nog een foutje op de brug te maken. Zij werd heel knap 2e!

Super trots zijn wij om te zien dat zo veel turnsters van Hamarithi gepromoveerd, of zelfs dubbel gepromoveerd zijn!
Het is dan ook een hele opgave om die o zo lastige oefeningen te kunnen en kennen. Maar het is gelukt, in het begin van het seizoen hebben we al hele mooie oefeningen gezien. Dat beloofd wat voor volgende week……..

De volgende wedstrijd is op 15-12 in Hooglanderveen. Daar zetten de turnsters de eerste stappen richting een kwalificatie voor het NK turnen.

 

Menu