Goud voor Femke en Charlotte!

Amersfoort-Aalst: Zaterdag 17 december turnden de turnsters van Hamarithi hun eerste plaatsingswedstrijd in Amersfoort. Daar werden al mooie resultaten geboekt. 

De voorsprong die onze meiden al hadden, kwam voornamelijk door onze clubkampioenschappen en de onderlinge wedstrijd i.s.m. Samen Turnen Bommelerwaard. 

In de ochtend turnden Charlotte van Boggelen en Anna Biesheuvel. Voor Anna haar eerste echte bondswedstrijd van Dutch Gymnastics. Zij was wat zenuwachtig maar bleef bij sprong en vloer al mooi in de top 10. Ze werd allround 11e. Charlotte turnde een goede meerkamp met de beste score op brug en balk. Zij won verdiend het goud bij niveau 5 (pupillen 2). 

Xanthi Kagiorgis, Selina Geers en Ninthe van Driel mochten in de middag de wedstrijd aanvangen bij de categorie pupil 1, niveau 6 en hadden gezonde spanning. Alle drie haalden ze een super mooi cijfer op sprong. Selina haalde zelfs de hoogste dagscore met 13,975 punten. Ninthe haalde de tweede score op de vloer met 12,450 punten. Op de brug en balk kunnen alle drie de meiden nog goed gaan trainen om deze stabieler te krijgen. Selina kreeg de bronzen medaille en Ninthe werd knap 9e. Xanthi eindigde mooi in de top 10.   

Romy Mans, Lieke van der Meijden en Femke van den Berg kwamen bij de pupillen 1, niveau 5 in actie. Lieke gooide hoge ogen met haar vloeroefening en eindigde hierbij als 3e met 12,550 punten. Ze is nog herstellende van een enkelblessure en deze enkel is nog niet stabiel. Hierdoor is het op de balk een extra uitdaging voor haar. Ondanks een val, toch een mooi cijfer bij elkaar geturnd. Lieke eindigde als 7e. Romy kwam één plekje hoger uit en turnde verrassend de sterren van de hemel op balk! Ze haalde daar de beste dagscore van 12,600 punten. Ze heeft de afgelopen weken hard gewerkt om dit stabieler te krijgen. Ze was het even kwijt op de vloer, maar gaat de volgende keer de jury vast verbazen met haar zo altijd mooie oefening. Femke turnde met haar 12,733 naar de hoogste score op de brug. Ook werd ze 2e op de balk. Femke mocht op het hoogste podium komen te staan!  

Evy van Hemert, Lisa den Tek, Fenne Duijzer en Aida de Bijl vormen het viertal in het hoogste niveau, 4. Aida turnt voor het eerste jaar in niveau 4, net als Lisa. Aida liet een mooie sprong zien en een altijd mooie rustige balkoefening. Op brug moet zij nog hard gaan trainen. Ze werd 17e. Lisa werd 15e en scoorde overal gemiddeld en netjes in het klassement. Beide dames gaan in het nieuwe jaar hard aan de bak om de moeilijkheid én netheid op te krikken. Evy is al tweedejaars niveau 4 en dat gaat haar goed af. Ze haalde een 2e score op sprong en kreeg de bonus voor twee verschillende sprongen en werd 4e op de balk. Allround won zij het brons voor de 5e plek omdat het deelnemersveld boven de 25 turnsters was. Fenne turnde naar zilver. Zij turnde de beste sprong, een tweede plaats op brug en een derde plaats op balk. Voor haar liggen de tips vooral bij de uitvoering van de vloeroefening en het vermoeilijken van de oefeningen.  

Menu