Op 23 april turnden de middenbouw turnsters van Hamarithi hun tweede voorwedstrijd in Culemborg.

Hannah van Heijningen en Luna Burnet mochten het spits afbijten. Hannah turnde een nette balkoefening, dat leverde haar 10.600 punten op en daarmee een 6e plaats op dit toestel. Verder turnde zij stabiel en werd knap 7e. Ook Luna turnde een stabiele wedstrijd met een goede sprong. Dat leverde haar 12.825 punten op. Zij werd 13e.

In de tweede wedstrijd kwamen de pupillen niveau 4 en 5 in actie. Aida de Bijl turnde een goede wedstrijd. Met 14.700 punten haalde zij de hoogste score op sprong. Charlotte van Boggelen liet op sprong en vloer mooie oefeningen zien. Op vloer haalde ze 11.650 punten. Lisa den Tek kon na haar blessure weer deelnemen aan het wedstrijdseizoen. Voor haar  overslag en half in, half uit op sprong kreeg ze 14.500 punten. Ook op brug deed ze het goed en haalde zij met 11.433 punten de tweede score! Aida turnde naar het goud, Lisa mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen en Charlotte haalde een medaille voor haar 4e plaats.

In de andere baan turnden Evy van Hemert en Fenne Duijzer in niveau 4. De meiden begonnen op brug. Hier lieten zij nette oefeningen zien en was er verbetering te zien ten opzichte van de vorige keer. Op sprong liet Fenne een mooie half in, half uit zien en behaalde een totaal score van 13.875!! Evy liet een strakke vloeroefening zien met een mooie uitstraling. Dit leverde haar 12.200 punten op. Allround werd Evy 3e en Fenne behaalde knap de 6e plaats.

In de laatste wedstrijd turnde Benthe van Hemert. Zij begon haar wedstrijd op sprong waar ze twee keurige sprongen liet zien. Ze kreeg zelfs een 13.100 voor haar salto! Verder turnde Benthe een goede wedstrijd en kwam allround tot de 17e plaats.

Het is nog even afwachten wie zich geplaatst heeft voor de toestelfinale. Die vindt op 14 mei plaats in Culemborg.

 

 

Menu