Zilver voor Inge, Brons voor Madelief.
Sam nipt naast het podium, maar net zoals Isabelle, Fenja en Denise een goede wedstrijd geturnd!

Culemborg/Aalst: Tijdens de tweede voorwedstrijd van de 5een 6e divisie en D2 turnden Denise Poldervaart, Inge Kruiskamp, Madelief Oostenbrink, Sam Glaubtiz, Fenja Stoorvogel en Isabelle van Wijk de sterren van de hemel.

De wedstrijd begon voor Isabelle van Wijk al erg vroeg. Zij startte in de eerste ronde bij de pupillen 1 niveau 10. Isabelle begon erg sterk en werd zelfs kampioene op het onderdeel vloer met 13,200 punten. Ze liet zien al veel beter te zwaaien aan de brug ongelijk en ook hier kwam een 13 score naar boven (13,350). Daarna turnde ze een wiebelachtige balkoefening viel met de koprol. Dit was wel jammer want zo ging de kans naar een medaille aan haar neus voor bij. Een fantastische sprong, goed voor 13,250 punten zorgde ervoor dat ze mooi in het midden eindigde. Isabelle werd 15e met een score van 48,700 punten.

In dezelfde wedstrijd, maar in de andere baan turnden Denise Poldervaart en Inge Kruiskamp bij de instap D2. Denise Poldervaart turnde alweer haar laatste wedstrijd voor Hamarithi omdat zij gaat verhuizen. Ze gaat daar haar passie voor turnen verder ontwikkelen in Friesland, bij V&K De Stenen Man in Harlingen. Denise turnde een goede en stabiele wedstrijd met een mooi puntenaantal voor vloer en balk. Ook haar handstandplatval bij sprong ging al stukke beter. Denise werd 16e met een puntentotaal van 46,725 punten. Inge Kruiskamp turnt al een stuk langer en de verwachtingen lagen dan ook wel een stukje hoger dan bij Denise. Inge kan netjes turnen en vandaag haalde ze alles uit de kast om dit zo goed mogelijk te laten zien aan de juryleden. Ook Inge werd, evenals Isabelle, kampioene op het onderdeel vloer met wel 13,700 punten. Maar daarnaast werd Inge ook nog eens kampioene op het onderdeel balk met een geweldige score: 13,500! De brug ging beter dan verwacht, dus de trainsters waren dik tevreden, maar desondanks liggen daar nog wel de verbeterpuntjes.  Inge werd tweede met een score van 51,800 allround en kreeg het zilver omgehangen. Ze is hiermee zeker van een finaleplaats in Amersfoort.


Inge blij met haar verdiende medaille!

In de laatste wedstrijd turnden Sam Glaubitz, Madelief Oostenbrink bij de jeugd niveau 9 en Fenja Stoorvogel bij de pupillen 2 niveau 10. Fenja turnde een mooie handstandoverslag over de kast. Op de andere toestellen liggen nog verbeterpuntjes, vooral op de balk. Fenja werd 12e met 43,600 punten. Sam turnde een goede brug en vloeroefening. Op de vloer werd zij in het deelnemersveld knap 2e. Helaas moest zij de balk een keer verlaten met de koprol, maar verder oogde de oefening erg netjes. Op de brug scoorde zij 12,250 punten en daar mag ze heel trots op zijn. Door de val van de balk moest Sam genoegen nemen met een 4e plaats en 48,600 punten. Madelief turnde met 0,2 hoger naar een derde plaats en kreeg het brons omgehangen. Zij bleef er op staan met de balk, maar turnde een iets minder nette vloer dan Sam.  Haar sprong was erg mooi om naar te kijken. Madelief turnde 47,300 punten bij elkaar. Ook zij is al verzekerd van een finaleplaats.


Fenja, Sam en Madelief!

Menu