Amsterdam: Afgelopen weekend, 9 en 10 februari, was het Districtskampioenschap. Dit is voor de allerbeste (gekwalificeerde) turnsters van divisie 2 en 3. Voor Hamarithi kwamen Donna van Wijgerden (instap N2), Inez van Engelen, Nadine Vervoorn (pupil 1, niveau 8), Quinty Vos (pupil 2, niveau 7) en Kim van Wijk en Hai Xi Wiegmans (beide jeugd 6) uit. Op zondag kwam Diede Everaars uit. Het was een bijzonder spannend moment voor de turnsters van Hamarithi. Voor 4 van hen was deze dag het eerste kampioenschap van divisie 3 en voor Diede de eerste keer in divisie 2. 

Wanneer je binnenkomt is het al een hele belevenis. De turnschool van Turnace Amsterdam is ontzettend mooi, groot en overzichtelijk. Alle cijfers worden, meteen nadat je je oefening hebt laten zien, getoond op een podium.

Donna van Wijgerden kwam uit in de categorie instap N2. Terwijl zij nog wat aansterkt van een zware griep, turnde zij een stabiele rekstok en vloeroefening. Op het onderdeel balk ging het even mis met de loopsprong en ook op de sprong liet zij wat puntjes liggen. Zij eindigde op een 12e plaats met 49,675. De volgende keer ligt er vast meer in het verschiet voor Donna.

Inez en Nadine (uitkomend in de categorie pupil 1 niveau 8) begonnen op sprong. Nadine liet zien flink verbeterd te zijn op dit onderdeel. Inez turnde een mooie brugoefening die haar 13,200 opleverde. Nadine turnde over het algemeen erg sterk en werd 12e met 49,900 punten.  De concurrentie was erg groot. Turnsters uit turnscholen uit Almere, Amsterdam, Volendam en zelfs Texel waren vertegenwoordigd. Inez werd 25e met 47,500.

In de tweede wedstrijden turnden Kim en Hai Xi bij de jeugd niveau 6 en Quinty bij de pupillen 2 niveau 7. Quinty turnde een goede en strakke balkoefening (12,4), maar helaas mislukte op brug de zolendraai door een blaar. Kim en Hai Xi  lieten mooie brugoefeningen zien, maar vielen helaas beide met de afsprong.  Quinty turnde een bijna perfecte sprong, goed voor een 4e plaats en ook een prachtige vloeroefening. Hai Xi turnde een spetterende balkoefening wat haar een 3e plaats opleverde. Overall werd Hai Xi 17e met 44,150 .Quinty nam deze plaats ook in, zij werd 17e met 48,500. Kim eindigde op een 37e plaats.

Diede turnde een goede sprong 10,80 voor de pegasus en 12,60 voor de mooie salto en balkoefening (12,25). Op het onderdeel brug en vloer liggen nog verbeterpuntjes. Zij werd 21e met 47,550.

Ondanks dat er geen medailles gescoord zijn dit weekend zijn de trainsters erg trots op de hardwerkende meiden. Zij hebben turnend mogen genieten van dit districtskampioenschap in één van de mooiste turnhallen van Nederland.

Turnclubs en topsportturnscholen waren vertegenwoordigd uit het hele land en daar stond Hamarithi maar mooi tussen.

De turnsters zijn weer een grote ervaring rijker, en dat is heel veel waard!

 

Menu