Plezier en hard trainen zorgt voor succeservaringen.

Culemborg/Aalst: Zaterdag 11 maart was de tweede voorwedstrijd voor de middenbouwturnsters. Namens Hamarithi turnden er 12 turnsters mee.  

We startten de dag met Charlotte van Boggelen en Anna Biesheuvel bij de pupillen 2 niveau 5. Charlotte startte met een nieuwe brugoefening, maar door een extra tussenzwaai leverde dit nog niet de gewenste punten op. Op sprong was zij de beste met 13,850 punten. Met een monsterscore op de vloer wist zij het goud nipt te 

veroveren. Anna is nog herstellende van ziekte en turnde daarom twee toestellen. Dat deed ze erg netjes. 

Bij de pupillen 1 niveau 6 turnden Selina Geers, Xanthi Kagiorgis en Ninthe van Driel mee. Deze meiden hebben de afgelopen tijd heel hard getraind om de balkoefeningen stabiel te krijgen. Ninthe zette een strakke en stabiele oefening neer en behaalde van alle turnsters de hoogste score (11,600). Xanthi sprong sterk en wist hier juist de hoogste score te pakken (13,150). Ook op vloer was zij de beste. Selina haalde de 3e score op de brug. Ondanks twee vallen van de balk, wist zij nog de 5e plaats medaille te pakken. Xanthi eindigde met brons en Ninthe ontving het zilver.

“Ik heb zo hard getraind op een mooie balkoefening, ik hoop dat ik mijn zenuwen onder controle kan houden”(Ninthe)

Romy Mans, Lieke van der Meijden en Femke van den Berg mochten in actie komen bij de pupillen 1 niveau 5. Romy en Lieke hadden nog moeite om de baas te zijn van de balk, maar Femke turnde wel heel strak en haalde het hoogste cijfer (12,050). En waar Femke een goede brugoefening turnde, turnde Romy een onwijs prachtige vloeroefening. Die werd beloond door de jury met een hoge score; 13,400 punten! Lieke turnde overal een nette wedstrijd en werd 16e. Romy werd 7e en Femke turnde naar zilver!

Als laatste lieten de niveau 4 turnsters zien wat ze waard zijn. Lisa den Tek is net terugkomende van een knieblessure. Het was heel knap dat zij de hele wedstrijd kon uit turnen! Ze haalde al mooie cijfers op sprong en balk en eindigde als 17e. Aida de Bijl turnde allround in de middenmoot mee en eindigde 19e. Evy van Hemert haalde een van de hogere scores op de sprong en vloer. Ze werd 5e en kreeg een mooie medaille voor het grote deelnemersveld. Fenne Duijzer rockte hem op de balk, door de 2e score te halen met 12,400, maar ook haar vloeroefening was super en haalde net geen 13 punten. Ze werd 3e.

Hamarithi organiseerde deze wedstrijd, wij zijn heel blij met alle hulp die we ontvingen!
Alle ouders, trainsters, assistenten, turnsters die ons meehielpen om de dag tot een succes te maken.
Een speciaal bedankje voor onze EHBO-er die er de héle dag was, dankjewel Arjan!
En Nicky ons jurylid, heel erg bedankt!!!

Binnenkort horen we wie welke toestelfinales en individuele meerkampfinales heeft gehaald. 

Menu