Sfeervol kerstballentoernooi

Eck & Wiel/Aalst: S.v. Hamarithi Aalst en Nederhemert nam afgelopen zaterdag 27 december deel aan het kerstballenturntoernooi. Vier clubs streden om de titel: beste team. Van Hamarithi nam een grote delegatie selectieturnsters deel aan deze dag. Het werd extra sfeervol door de sneeuw die buiten lag en de kerstbelletjes die de turnsters konden winnen per team.

Jong talenten & kabouters presteren prima

Bij de eerste wedstrijd mochten de kabouterturnsters met geboorte jaar 2010 t/m 2008 en de meiden tot en met 2006 in de makkelijkste categorie deelnemen. Extra spannend was het voor de turnsters die in de proefperiode van het jong talent zitten. Hamarithi presteerde met hun team “de Kerstmannen” erg goed. Mari-Lynn van Boggelen turnde naar de hoogste punten van de ochtend 56,150. Dana Jooren volgde op de voet met ruim 55 punten. Marjorie Brandsma wist aan de 54 punten te komen. Dit team mocht het goud ontvangen. In het andere team turnde Myrthe van der Schans en Carlijn van Zandvliet hun eerste wedstrijd. Zij ontvingen het zilver.

In de middagwedstrijd traden de pupillen aan.  Charlyse Uleman turnde haar debuut voor Hamarithi met voor het eerst salto van brug. Emma Groeneveld wist knap 54,550 punten te scoren. Emma Burghout behaalde een hoge score op de vloer 13,65. Verder waren er uitschieters voor Hannah van Boggelen die de hoogste score van de hele wedstrijd wist te behalen, Angelica Westerlaken die op de tweede plaats van haar team eindigde met bijna 53 punten en Valérie Brandsma die op de voet volgde. Het team van “de Kerstmannen” werd 2e en het team van “de kerstballen” werd 4e.

Jeugd en ouder

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan de grotere turnsters. Het team de “Kerstmannen” met Maudy Spitshuis en Jaynae van de Werken werd 1e. Het team van de “Kerstballen” werd 2e. Tessa van Dalen turnde de netste oefening op brug. Kim van Wijk had de minste aftrek op het onderdeel vloer, mede door haar hoge sprongen en salto’s. Fleur Danklof behaalde de hoogste score op sprong.

Menu