Drie maal eremetaal voor Hamarithi

Culemborg/Aalst: Hamarithi turnde met 9 keuze turnsters op zaterdag 14 december de eerste voorwedstrijd voor het rayon. Carlotte Klop kon wegens een vingerblessure helaas niet deelnemen.

In de eerste wedstrijd beet Laura Koolhaas de spits af. De juniorturnster in de 4e divisie startte op sprong met één goede en een minder goede sprong. Hierna volgde een uitstekende brugoefening met voor het eerst twee kips. Ook balk en vloer waren stabiel. Ondanks een groot deelnemersveld en pas hersteld van een gebroken voet werd Laura knap 6e met 41,500 punten. In de tweede wedstrijd turnden de jeugdmeiden 4e divisie en senior 5e divisie. Pernille Klop viel op vloer met flikflak-salto, maar herstelde zich op de overige toestellen erg goed. Op sprong behaalde zij zelfs de hoogste score in haar categorie 11,450. Ze kreeg de zilveren medaille omgehangen met 42,750 punten. Maudy scoorde het hoogste in haar categorie op sprong 11,350 punten. Op brug was zij ook de sterkste met 11,650 punten. Na drie toestellen stond zij op een 1e plaats. Helaas viel ze twee keer van balk waardoor ze flink daalde in het klassement. Ze werd uiteindelijk 7e. Maryse turnde over de hele linie netjes. Ze haalde een hoge score op brug en vloer  en dit resulteerde in een keurige 8plaats.  Juliëtte liet vandaag overal wat puntjes liggen maar haar vloeroefening was prima. Hiervoor haalde ze een goede score; 11,650. Zij werd 13e.

In de avond turnden de jeugd- en juniormeiden 3e divisie en 6e divisie. Hai Xi turnt nu als eerste jaars junior in een sterk deelnemersveld. Op balk viel Hai Xi helaas, maar ze turnde voor het eerst een wisselspagaat wat een erg moeilijk element is. Ook op vloer turnde zij weer nieuwe onderdelen en laat zien te blijven groeien. Ze werd uiteindelijk 6e. Kim van Wijk turnde de sterren van de hemel op sprong. Ze behaalde hier maarliefst 11,525 punten (1e plaats). Ook op balk wist zij voor het eerst de radslag salto te turnen als moeilijke combinatie. Op vloer kan ze nog verbeteren. Kim werd 8e. Tessa van Dalen turnde net zoals vorige week weer erg netjes en stabiel. Met een eerste plaats op balk 11,650 punten en de overige toestellen ook in de top kreeg zij de gouden medaille omgehangen. Tessa behaalde 45,375 punten en dit betekent veel goeds voor het verdere turnseizoen.

Tot slot was Sam Glaubitz de verrassing van de dag. Ze turnde voor het eerst de radslag op de balk en bleef staan. Ook de arabier flikflak ging erg netjes op de vloer. Op maarliefst drie toestellen wist Sam de leiding te nemen. Voor haar was de gouden medaille weggelegd. Ze behaalde 42,125 punten.

 

 

Menu