Tijdens de recreatieve lessen wordt gekeken naar het niveau van uw kind als individu. Zo wordt op een ongedwongen en gezellige manier lesgegeven.
Door de recreanten worden er ook aan verschillende wedstrijden meegedaan. Deze worden door de leiding van de voren aangegeven en u kunt uw kind daarvoor opgeven, dit is vrijwillig. Wanneer uw kind met wedstrijden meedoet, moet het wel een verenigingspakje hebben.
Het verenigingsturnpakje kan besteld worden via de site van Milano Gymnastics NL.
“Turnpakje Hamarithi Sugar Plume – milano gymnastics” https://milanogymnastics.nl/winkel/dames-turnpakjes/dames-mouwloos/diverse-sugar-plume/
Wilt uw dochter er een broekje bij? Neem dan even contact op met Gerard Speersta van Milano Gymnastics NL via: info@milanogymnastics.nl
Tijdens de lessen mag uw kind zelf bepalen wat er gedragen wordt, een vereiste is wel dat het kind zich gemakkelijk in kan bewegen. Let er op dat als wij uw kind begeleiden of ondersteunen met een bepaalde beweging het fijn is als dit geen t-shirt is. Dit kan door het maken van een salto bijv. uit gaan. Graag aansluitende kleding of een turnpakje.
Wanneer uw kind erg goed blijkt te zijn in de lessen, wordt er gekeken of het kind geschikt is voor selectie. Bij de selectie wordt er door middel van een test door de trainsters bepaald of uw kind daadwerkelijk geschikt is.
Recreanten meisjes
Soepel, vlot, of juist niet zo lenig. Turnen doe je met veel plezier. We leren in de les op een gezellige manier de basisvormen van het turnen. En gaan zo op weg naar verschillende oefeningen zodat de kinderen zichzelf kunnen verbeteren op de balk, brug, langemat of sprong. Je traint om steeds leniger en soepeler te worden. Die souplesse en dat plezier in turnen kun je krijgen als je lid wordt van een gymnastiekvereniging.
Categorieën
Ieder meisje kan meedoen aan turnen. Je hoeft nog geen ster te zijn op de brug-ongelijk of op de evenwichtsbalk, al kan je dat wel worden. Je kunt kiezen voor recreatie- of wedstrijdturnen. Er wordt tijdens de lessen een systeem gehanteerd , waarbij je elke keer een oefening kan oefenen en wanneer je deze beheerst wordt de volgende stap ondernomen. Zo wordt elk kind naar zijn eigen kunnen getraind.
Sprong
Iedereen heeft op straat wel eens over een paaltje gesprongen. Maar op de gymnastiekclub merk je pas hoe heerlijk het is om echt te kunnen zweven over een groot springtoestel en hoe veel gemakkelijker dat gaat met een goede aanloop en goede aanwijzingen. Een sprong is een snelle krachtexplosie: na een aanloop en krachtige afzet spring je in enkele seconden over het toestel. Het valt niet mee om daarna perfect tot stilstand te komen !
Brug ongelijk
Met brugoefeningen merk je hoe belangrijk het is om je armspieren goed te ontwikkelen. Je stemt je bewegingen goed op elkaar af. Dat eist coördinatie van je bewegingen. Je wisselt oefeningen voortdurend af met zwaaien, hangen en steunen. Beheersen van je beenspieren leer je tegelijkertijd, want het is de bedoeling dat die mooi gestrekt meezwaaien.
Evenwichtsbalk
Het werken op de evenwichtsbalk is een kwestie van de juiste bewegingstechniek. De oefeningen leer je eerst allemaal op de grond net zo lang tot je ze goed beheerst. Natuurlijk is het veel moeilijker om de oefeningen toe te passen op de smalle evenwichtsbalk. Veel oefenen zorgt dat je de juiste lichaamsspanning krijgt om op 10 cm breed bijvoorbeeld een koprol te maken.
Vloer
Hierbij starten we met de basis en kunnen de kinderen beginnen met de koprol en de handstand. Via de verschillende leerwegen die het turnen biedt, bouwen de kinderen hun leerweg op. Tot bijvoorbeeld stut , overslag of flik-flak.