Nederweert/Aalst: Nadat Nadine Vervoorn en Quinty Vos zich wisten te plaatsen tijdens de regiofinale in Amersfoort in januari van dit jaar, was het vandaag tijd voor dé ½ finale NK turnen derde divisie. Deze wedstrijd werd gehouden in Nederweert te Limburg.

Beide dames hebben een grote sprong in het diepe gemaakt begin van het seizoen. Zij kwamen vorig seizoen nog uit in de vijfde divisie, maar daar zagen de trainsters en turnsters geen uitdaging meer in. In het begin van het seizoen zijn dan ook brieven gestuurd naar de bond met een verzoek om door te stromen naar divisie 3. Dit moest speciaal aangevraagd worden, met goed bewijs. En dit lukte voor Hamarithi.

Vandaag lieten zij zien goed mee te kunnen in het deelnemersveld, dat vanuit heel Nederland paraat stond.

Nadine, uitkomend in de categorie pupil 1, niveau 8 begon op het onderdeel sprong. Tijdens het inturnen ging zij nog de mist in met haar aanloop. Zij startte als eerste deelneemster op het onderdeel sprong en turnde een ongelofelijk goede overslag over de pegasus. Dit resulteerde in een 4e plaats op dit onderdeel, 13,300. Het volgende onderdeel brug werd nog een pittige uitdaging, sinds één dag kon Nadine doorturnen met de kip en wegzet salto. Dit liet zij prima zien op de wedstrijd en was dan ook verdiend trots op zichzelf. Helaas viel de score op brug wel wat tegen: 12,800. Op de evenwichtsbalk begonnen de zenuwen weer een beetje op te spelen, maar gelukkig bleef Nadine er de baas over: 12,500. Haar laatste onderdeel was vloer. De oefening toonde zij vol flair en uitstraling waar de jury 13,400 punten voor wist te geven. In totaal behaalde zij 52,000 punten, 7e plaats. Van de 24 turnsters stroomden de beste 10 door naar het NK.

In de tweede wedstrijd turnde Quinty bij de pupillen 2, niveau 7. Ze startte op het onderdeel brug al gelijk met een blaar, maar dat maakte Quinty niet uit. Ze moest en zou haar eigen gestelde doel (doorturnen op de brug) halen. En met heel veel doorzettingsvermogen turnde zij een brugoefening vol kracht en pit, met voor het eerst het doorturnen. De jury gaf hiervoor 13,350 punten. Zij werd hierbij 3e. De evenwichtsbalk was even wennen want hier lag een soft top op, hierdoor wiebelde Quinty een beetje. Zij bleef er wel opstaan en turnde met uitstraling 12,250 punten bij elkaar. Op de vloer mislukte de stut ½ draai. Dit was een teleurstelling, maar Quinty beet door de zure appel en turnde stug door. Gelukkig was de rest van haar oefening wel goed gelukt: 10,750. Met een perfecte overslag en huize hoge salto was dit het toetje en haar laatste cijfer: 13,525. Quinty werd 1e op het toestel sprong. Allround eindigde zij op een 6e plaats met 49,875 punten. Van de 20 turnsters stroomden de beste 8 door naar het NK.

Beide turnsters zijn verzekerd van een finale plek op het Nederlands Kampioenschap turnen dames dat gehouden zal worden op 13 april in Reusel. Na afloop van de wedstrijd in Reusel worden zij door clubgenootjes en familie gehuldigd. Er wordt dan een NK feestje gehouden.

Menu