Plaatsingswedstijd 3 in Volendam met de meiden van team 2 C.
Deze wedstrijd begonnen de dames op vloer waar Hannah de spits af mocht bijten. Zij turnde stabiel door en haalde een 10.600. Nienke turnde een mooie choreo. Als laatste op vloer was Tessa zij turnde een hele mooie oefening en heeft al haar eisen op vloer behaald. Een prachtige score van 11.233 werd toegevoegd aan het team.
Als tweede toestel hadden we sprong en over het algemeen laten de meiden hier altijd prima wedstrijd sprongen zien net zoals vandaag. Hannah: 10.800, Tessa: 10.967 en Nienke: 10.767.
Als derde toestel was brug aan de beurt. Nienke begon en turnde super mooi haar hele oefening door en behaalde het hoogste cijfer van ons team binnen.
Als laatste toestel was dan balk aan de beurt wat altijd spannend is. Nienke begon en met haar eerste sprongen serie gleed ze van de balk af en viel vervelend maar ze herpakte zich heel goed en turnde verder en bleef keurig staan met boogje. Hannah moest helaas ook het toestel een keer verlaten. Dus dit waren al dure punten voor het team. Tessa turnde heel netjes en bleef er op staan. Het cijfer viel wel tegen.
Uiteindelijk zijn de meiden 7e geworden en helaas niet geplaatst voor de halve finale NK.

Halve finale in Volendam met Emma

Dit weekend was ook het half NK voor Emma Burghout in Volendam. Zij werd dinsdag opgeroepen als reserve.

De wedstrijd begon voor Emma op sprong. Zij turnde een prima half in, half uit en behaalde een 10.733. Een lekker begin voor deze wedstrijd. Als tweede toestel was brug aan de beurt. Emma turnde heel netjes. Ze haalde een 8.400. Door haar korte voorbereiding lukte het haar nog niet om wippertje door te turnen, hier is ze wel hard voor aan het trainen.

Toen was balk aan de beurt. Emma turnde zonder vallen, maar helaas had ze wel 2 grote wiebels. Met boogje bleef Emma netjes staan. Het laatste toestel was vloer. Emma turnde mooi door met haar acro series, deze hadden meer hoogte dan normaal. Ook pakte ze elke keer de aandacht van de jury met haar blikken. Ze haalde een 10.467.

Het was een mooie, stabiele wedstrijd ondanks de korte voorbereiding. Emma werd uiteindelijk 20e.

Menu