Pernille Klop eindigt in de TOP 10 op Districtsfinale.

De districtsfinale  voor divisie 5 vond plaats zaterdag 23 juni 2013 in Amsterdam.  Sowieso een unieke ervaring voor Pernille van divisie 5 omdat zij normaal gesproken alleen in Amersfoort een wedstrijd turnt.

Op sprong hadden trainster en turnster een uitdaging gesteld voor Pernille. Samen hadden zij besloten dat ze een nieuw element uit te voeren op deze finale. Een overslag hele draai met een uitgangswaarde die 0.80 hoger ligt dan een normale overslag. Een hele prestatie voor Pernille Klop. Na haar fenomenale sprong kwam de uitslag op het bord te staan 11.300 een super score en het 2e hoogste cijfer van de hele wedstrijd.

Op brug ging het de vorige keer niet helemaal soepel maar deze keer liet zij veel vooruitgang zien. Jammer genoeg werden de stopjes (0,5 per stop)  in de oefening niet helemaal gewaardeerd door de jury en kwam de score uit op 9.66. Eigenlijk wat teleurstellende uitslag omdat de oefening van grote kwaliteit was.

Op balk liet Pernille weer haar kracht zien, een stabiele oefening  en veel netheid haar score 10.660. Op vloer wilde de turnster nog even knallen om haar score van brug wat te compenseren.  Ze had een prachtige oefening met een hele mooie acrobatische serie waarbij ze haar salto stevig op 2 voeten eindigde. Een prachtige score van 11.950 werd op het bord getoond.

Pernille en haar trainster Chantal Brands waren zeer tevreden over de prestatie in de wedstrijd en haar doorzettingsvermogen in deze pittige wedstrijd. Pernille Klop eindigde als 9e met een eindscore van 43,467 punten in een deelnemersveld van 36 turnsters.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menu