Vroeg in het seizoen al zo mooi scoren…..

Culemborg-Bommelerwaard: Zaterdag 11 november vond de eerste voorwedstrijd plaats voor de turnsters met niveau 5 en supplement G in Culemborg. Alle turnsters turnen voor een individuele ranking en de beste 3 turnsters van elk team tellen mee voor de teamuitslag per toestel.
In de eerste ronde mocht het team van de debutanten aantreden. Dit zijn allemaal meiden die voor het eerst wedstrijden gaan turnen, dus extra spannend. Hanna Jurczak, Veerle Merks (beide Hamarithi), Suus Oomen en Esmee van Bemmel (GTV Ammerzoden) mochten aanvangen bij de pupillen 1 niveau 5. Hanna liet al een hele mooie brug zien, maar vooral de balk is nog een aandachtspunt. Hier gaan we in de training hard voor werken. Waar Hanna een mooie brugoefening turnde, ging Veerle hier de mist in. Ze herpakte zich fantastisch en turnde een beheersde en stabiele balkoefening wat goed was voor 13,45 punten! Ook op de andere toestellen turnde ze al goed mee. Ze mag nog gaan werken aan de netheid.
Zij wonnen, ondanks nog wat foutjes, knap het zilver. Veerle werd individueel knap 4e. Suus volgde op de voet en haalde op vooral de brug een hoge score.
Echt leuk om zo in een team te turnen!
Aida de Bijl, Kyra Verhoeven (Hamarithi), Leona Kraaij, Isa Deckers, Elin de Kruijf en Laurie Majoor (GTV Ammerzoden) vormden het team van STB bij de pupillen 2 en 3. Zij startte met een sterk optreden en bleven dit volhouden. De hoogste score op sprong was voor Kyra Verhoeven met 14,100. Zij turnde ook als enige van dit team een half in, half uit en startte al met de hoogste D-score. Op de Brug was Aida juist de beste doordat zij als enige van het team de salto af turnde. Ze deed dit heel netjes. Bij de balk waren de meisjes van Ammerzoden erg sterk met vooral Laurie en Elin die een mooie 13-score ontvingen. De hamarithi meiden moeten de balkoefening vooral nog wat netter en stabieler maken. Op vloer wisten zij vol flair alle oefeningen uit te voeren met als resultaat overtuigend goud voor dit team. Kyra haalde zelfs de hoogste score ook op vloer, wat vooral de trainsters verrassend vonden. Het team haalde 159, 433 punten, nummer 2 turnde bijna 8 punten minder. Dit team liet een mooie teamspirit zien met hun jel en gunde elkaar alles.
In de middag was het de beurt aan een volledig Hamarithi team bestaande uit Ninthe van Driel, Xanthi Kagiorgis,  Selina Geers, Romy Mans en Lieke van der Meijden. Zij begonnen wisselvallig tijdens het inturnrondje op brug en dit werd nog erg spannend of de oefeningen wel zouden gaan lukken. Bij ieder ging het stuk voor stuk erg goed. Romy turnde een prachtige brugoefening met voor het eerst ophurken en overspringen. Zij haalde12,767, mede doordat haar opzwaai van de buikdraai een bonus werd. Daarna volgde balk en hier bleef Lieke de beste te zijn. Ze turnde een dijk van een oefening die erg stabiel werd uitgevoerd 13,25 punten. De anderen turnden ook mooie oefeningen, waaronder de rustige oefening van Xanthi. Op vloer was dit team goed in vorm. Stuk voor stuk lieten zij prachtige oefeningen zien. Ninthe haalde een super mooie score, maar vergat nog haar boogje. Dus de volgende keer ligt er een nóg hogere score in het verschiet! Selina maakte de mooiste sprongen over de pegasus. Lieke werd individueel 1e, Romy 2e, Xanthi 4e en Ninthe 5e.
Het team G was een combinatie van GTV Argos turnsters Romy Bijl, Sarah van Maaren, Paleisa Taselaar en Julia Duijzer van Hamarithi. Zij startte allen sterk op vloer. Julia turnde haar nieuwe pasjes en liet veel meer uitstraling zien dan vorig jaar. Zij is daarin goed gegroeid! Daarna volgde sprong, waar Paleisa en Romy twee krachtige sprongen lieten zien. Vervolgens op het derde toestel de brug was er een persoonlijke overwinning voor Julia om haar volledige oefening te turnen. Daarnaast had Sarah hier een sterke oefening met een hoge opzwaai en salto. Op het laatste toestel balk hadden de meiden de zenuwen ook onder controle en lieten hier ook mooie oefeningen zien waardoor dit team ook het hoogste podium mocht betreden! Individueel was Paleisa 1e, Sarah 2e en Romy 4e.

We kijken uit naar de volgende voorwedstrijden. Op zaterdag 18 november is er de Samen Turnen Bommelerwaard Cup in Ammerzoden. Wilt u onze meiden in actie zien, kom dan vooral langs in Sportzaal de Treffer in Ammerzoden!

Het team G met daarin Julia turnde naar goud.

Het team pupillen 2/3 niveau 5 won goud. Er was een echte teamspirit zichtbaar ondanks dat de meiden van verschillende verenigingen zijn.

 

Menu