Hamarithi turnt op kwalificatie NK teams

Leusden/Aalst: S.v. Hamarithi turnde zaterdag 9 november met twee teams mee met de kwalificatie NK teams. Ze lieten hun visitekaartje achter.

Hamarithi begon sterk met twee teams in niveau C en D op sprong. Kim van Wijk gooide hoge ogen met een prachtige half in, heel uit. Ze scoorde 11,850. Rosalie ’t Lam liet in het andere team een mooie halve draai in, halve draai uit over de pegasus zien.

Bij het onderdeel brug werd duidelijk dat het niveau en de concurrentie erg hoog was. Luna Olde Olthof turnde imposant met haar losom en streksalto af. Helaas werd haar opzwaai afgewaardeerd. Tessa van Dalen turnde in de andere baan een prima brugoefening, maar de handstand bleef nog uit.

Op de balk en vloer werden de punten weer dik ingehaald. Vera Westervoort turnde een strakke balkoefening met boogje, wisselspagaat en radslag-arabier salto. Nienke Veninga vocht voor haar balkoefening, maar had wat kleine foutjes. Emma Burghout en Hannah van Boggelen turnden beide een stabiele mooie balkoefening met ruime 11 punten.

Nayinthe van den Heuvel is net herstellende van een breuk in haar voet, maar liet zien weer terug te zijn. Concurrentie kan rekening houden met haar goede vloeroefening met schroefsalto. Ook zij scoorde hier ruim 11 punten. Luna scoorde 11,750 punten wat voor het team een prachtige score was om hier aan toe te voegen. Fleur turnde voor het eerst overslag met een dubbele salto, waarvan strek en vervolgd door een hurk. Ondanks dat de jury een hoge score gaf, weten turnster en trainster dat hier in de komende periode nóg meer uit te halen is.

Het Dteam van Nayinthe van den Heuvel, Hannah van Boggelen, Rosalie ’t Lam, Luna Olde Olthof en Emma Burghout werd uiteindelijk 5e van de 24 teams. De beste vier stromen door naar het NK dat volgende week in Sittard gehouden wordt. Helaas nét niet gered, maar wel ontzettend trots op deze mooie prestatie.
Het Cteam van Tessa van Dalen, Nienke Veninga, Fleur Danklof, Kim van Wijk en Vera Westervoort werd 12e.

 

 

 

Menu