Opnieuw finaleplaatsen voor Hamarithi
met twee medailles

Amsterdam/Aalst: De tweede kwalificatie voor divisie 3 stond op zaterdag 26 januari op de planning. Twaalf meiden van Hamarithi turnden zo goed mogelijk met finaleplaatsen tot gevolg.

In de ochtend startte Josefine ’t Lam en Naomi de Keizer bij de pupillen 2 N3 goed op sprong. Naomi wist zelfs een mooie 13-score neer te zetten door een mooie streksalto en handstandoverslag te turnen. Josefine verscheen niet fit bij de start, een griep zat haar in de weg. Op karakter toonde ze haar balk- en brugoefening. Helaas moest zij door ziekte de wedstrijd staken. Naomi turnde strak door op alle toestellen en werd 18e. Naomi en Josefine gaan op basis van de eerste kwalificatie door naar het Districtskampioenschap.

Irene de Boef gooide hoge ogen in Amsterdam. De jonge pupil turnde mee in de N3 bij een zeer groot deelnemersveld. Waar zij de vorige keer nog wat fouten maakte, ging het haar vandaag gemakkelijk af. Er werd goed geluisterd naar de tips en ze haalde een persoonlijk puntenrecord. Ze werd 6e. Voor haar goede prestatie (en een groot deelnemersveld) ontving zij hiervoor een medaille. Ook Irene gaan we terug zien op het Districtskampioenschap.

Onze jeugdturnsters Hannah van Boggelen, Nayinthe van den Heuvel en Janinka Egas begonnen hun wedstrijd op het onderdeel vloer en zette allen een mooie score neer. Nayinthe behaalde de meeste punten en met haar 6e plaats was ook voor haar een ticket voor het DK alvast klaargelegd. Hannah turnde wat onzeker en ingehouden en had een val van balk. Hierdoor werd zij vandaag 13e. Door haar eerste kwalificatie (brons) is Hannah geplaatst voor de halve finale van het NK en het DK. Janinka turnde een stuk beter mee dan de vorige wedstrijd en werd mooi 18e. Voor haar helaas geen kwalificatie.

Emma Burghout en Valérie Brandsma wisten dat ze uitstekend moesten presteren voor een ticket. Met uitstekende oefeningen op balk en sprong stonden ze na drie toestellen hoog in het klassement. Emma maakte een fout op vloer en Valérie op brug, waardoor ze zakten. Uiteindelijk werd Valérie 10e en Emma 13e. Een ticket voor het DK voor beide.

In de avond turnden de senioren Nienke Veninga, Tessa van Dalen, Fleur Danklof en Vera Westervoort mee. Tessa overtuigde met haar brugoefening en sprong menig andere turnsters er uit. Vera liet een elegante balkoefening zien. Fleur turnde vol power haar sprong en vloer en wist te blijven staan op balk, wat al een succeservaring op zich is. Nienke turnde ook een mooie sprong en vloer. Tessa werd 5e en stroomt door naar het land en DK. Daarnaast mag ook Fleur aansluiten bij het DK. Fleur werd 14e, Vera 15e en Nienke 22e.

In totaal behaalde Hamarithi, met vorige week in Amsterdam met de jeugd N4, 10 startbewijzen voor het DK en 3 startbewijzen voor de halve finale van het NK.

 

 

Menu