Zaterdag 10 juni kwam Marieke in actie.
Marieke van den Broek turnde haar regiofinale in Amersfoort bij de senioren F.

Marieke startte haar wedstrijd op het toestel brug. Bij het inturnen lijkt het onderdeel ophurken niet te lukken. Echter tijdens haar wedstrijdoefening turnt Marieke in een keer door en turnt erg netjes. Het tweede toestel is balk. Voor Marieke is balk echt een zenuwtoestel. Ze turnt haar sprongen door en blijft knap staan met haar pirouette. Helaas moest ze een val incasseren met haar arabier. Ondanks dat haalde ze alsnog een super mooi cijfer op dit toestel. Een 9.500. Hierna volgde het toestel vloer. Marieke turnde erg netjes en had een hele mooie uitstraling. Marieke is op vloer de beste in haar baan, ze had een score van 10.500. Op sprong heeft Marieke genoeg aan één keer inturnen. Tijdens de wedstrijd zet Marieke bijna een perfecte sprong neer. Ze haalt een score van 10.650 en ook op dit toestel had ze de hoogste score.

Marieke mag op het hoogste podium gaan staan en is daarnaast ook nog seizoenskampioen geworden!

 

 

Zaterdag 17 juni was het de beurt aan de pupillen en jeugd. Ook zij mochten naar Amersfoort om daar hun beste beentje voor te zetten.

In wedstrijd één kwamen Femke en Charlotte in actie. De spanning zat er goed in bij de meiden en ze stuiterde alle kanten op. Als eerste toestel was vloer en daar begonnen de meiden beiden sterk met een nette oefening. Femke scoorde een 13.600 en Charlotte een 12.325. Ook was de spanning er toen af en zaten de meiden helemaal in hun wedstrijd. Als tweede was sprong aan de beurt en de twee meiden sprongen beide als eerste sprong een overslag en als tweede sprong half in. Ook hier werden mooie scores gehaald met als gemiddelde bij Femke een 12.125 en Charlotte een gemiddelde van 12.875.

De wedstrijd vloog voorbij en voor we het wisten was toestel drie al aan de beurt en dat was brug. Met het in-turnen hadden de meiden nog wat kleine punten om te verbeteren. Dit deden ze dan ook tijdens hun wedstrijdoefening. Charlotte turnde mooi vloeiend door en Femke landde zonder extra stapjes. Charlotte haalde 12.500 en Femke 11.95. Het laatste toestel was balk Femke was als eerste op balk. Ze turnde met wat kleine wiebels maar bleef keurig op de balk staan en haalde een 12.050 wat een keurige score is. Charlotte sloot de wedstrijd af als echt de laatste turnster ze turnden heel mooi rustig en een oefening zonder wiebels. Ze behaalde de eerste score, super knap 13.900 punten.In een ijzersterk deelnemersveld is Charlotte 6e geworden en Femke 13e. Goed gedaan dames!

Wedstrijd 2 kwamen 4 turnsters van Hamarithi in actie. Xanthi, Ninthe, Fenne en Evy.  Evy en Fenne startten hun wedstrijd op sprong beiden springen deze meiden eerst overslag en daarna half in half uit. De sprongen waren keurig. Wel hadden beide meiden iets te veel vaart waardoor ze bij de landing een grote stap hadden. Fenne had gemiddeld 13.175 en Evy een 13.400. Het tweede toestel was brug aan de beurt. Helaas werd bij Fenne en ook bij Evy hun opzwaai niet geteld, dat blijft lastig. Ze moeten nog hard werken om de brug te gaan verbeteren voor volgend jaar. Maar allebei sloten ze hun oefening af met een toren hoge salto in één keer tot stilstand. Toen was het tijd voor balk wat altijd mega spannend is voor de meiden. Ze hebben hier hun doel behaald om op de balk te blijven staan. De meiden zijn gewaagd aan elkaar en haalde dezelfde score12.550. Als laatste is vloer bij het in-turnen kreeg Evy last van haar rug. Toch turnden Evy haar oefening netjes uit en haalde een 11.400. Fenne was erg gespannen en was bang om haar oefening te vergeten. Gelukkig gebeurde dat niet en turnde ze een stabiele oefening met zelfs een Arabier flikflak streksalto met halve schroef wat ook één van haar doelen was. Ze haalde een goede score: 12.300. Evy werd 16e en Fenne 13e.

Xanthi en Ninthe begonnen de wedstrijd op balk. Een toestel waar ze allebei erg nerveus en zenuwachtig voor waren. Xanthi had een erg strakke balk en bleef staan! Dit leverde een 12.150 op. Ninthe had wat wiebels en helaas was haar sprongenserie niet geteld omdat ze die te voorzichtig uitvoerde, zij bleef gelukkig wel staan! Dit leverde 11.300 op.

Er werd ook plezier en lol gemaakt!

Charlotte en Femke turnden mee bij niveau 5.

Het volgende toestel was vloer. De meiden hebben hier beide een hele mooie oefening neergezet. Xanthi haalde een 12.950 Ninthe een 12.750, netjes!

Op naar sprong, hier turnde Xanthi een goede handstand platval en een 1/2 in tot stand. Dit werd beloond met een gemiddelde van 13.525. Ninthe turnde ook een super handstand platval en een 1/2 tot kniezit. Ook die was erg goed, zij had een gemiddelde van 13.925! Hun laatste toestel was brug. Hier gingen we dit keer voor wat meer plusjes in de oefening. Dit is gelukt, Xanthi turnde een strakke brug en behaalde op dit toestel een score van 11.150! Ninthe heeft ook verbetering neergezet op dit toestel, ze behaalde haar persoonlijke record op brug met een 11.400! Xanthi is geëindigd als 18de en Ninthe als 23ste! Toppertjes!

In de laatste wedstrijd kwam Benthe in actie. We begonnen op brug, een toestel waar Benthe aardig wat zenuwen voor had, omdat ze een nieuw onderdeel in haar brug oefening ging doen. Ze haalde een 9.000.
Op naar balk, Benthe liet een strakke balk oefening zien, helaas moest ze een val incasseren met haar radslag. Ze kreeg een 9.450. Het volgende toestel was vloer. Vloer is het favoriete onderdeel van Benthe, en dat hebben we gezien! Ze liet een hele mooie oefening zien. Dit werd beloond met een 11.100.
Sprong was het laatste toestel van deze wedstrijd. Benthe moest op 1.15 overslag springen, helaas lukte het haar niet om op deze hoogte overslag te springen, jammer, hierdoor werd zei genoodzaakt om streksprong op streksprong af te doen op de Pegasus. Dit werd uiteindelijk een 7.500. Uiteindelijk is Benthe geëindigd op plaats 31.

Wij zijn trots op alle meiden dat ze hier hebben gestaan! Ze hebben allemaal hun best gedaan en meer dan dat, kun je niet doen!

Evy en Fenne turnden bij de pupillen niveau 4.

Menu