Peuter / Kleutergymnastiek

Kleutergym! Waar is dat eigenlijk goed voor?
Een kind wil zijn energie kwijt kunnen, heeft uitdaging nodig en leert omgaan met andere kinderen.

Kleutergym is DE Basis voor elke andere sport, dus leuk en goed!! ?

De kleuterlessen zijn zeer gezellige lessen met kinderen van 2,5 jaar tot ongeveer 6 jaar ( tot en met groep 2).De kleuters krijgen door middel van uitdagende lessen al een kennismaking met de onderdelen van de recreatieve gymnastiek en turnen.

De kleuter maakt een enorme ontwikkeling door, waarbij deze drang tot bewegen erg belangrijk is. Helaas hebben kinderen vaak te weinig ruimte om optimaal te kunnen bewegen of worden ze geremd door angstige ouders.
Bij kleutergymnastiek proberen wij aan de bewegingsbehoeften van elke kleuter te voldoen. Ja, van elk kind. Elk kind is anders; het ene kind is bang om over kop te gaan, het andere kind heeft hoogtevrees en weer een ander kent geen vrees.

Bij kleutergymnastiek worden situaties geboden die passen bij de kinderen en die elk kind op zijn eigen niveau kan beleven, en waarop elk kind zich op zijn eigen tempo en mogelijkheden ontwikkelt. Daarbij proberen wij als leiding het kind te stimuleren steeds een stapje verder te gaan.
Elke gymles ziet er weer anders uit. En de meeste kinderen hebben er veel plezier in. Of het nu een soepel of een minder soepel kind is, wij houden er rekening mee.

Want kleutergym is er voor ALLE kleuters.

In 15 tot 20 lessen werken we naar het Nijntje Beweegdiploma vanuit de KNGU. Een mooi diploma als basis voor alle andere sporten die nog gaan volgen. Kleuters mogen zelf weten wat zij aandoen tijdens de gymles, wel is er de mogelijkheid om voor uw kleuter een hamarithi gympakje te bestellen. Dit gaat via de trainster.

In sommige lessen is het prettig als er aan het begin van de les ouders mee kunnen helpen met het opzetten van toestellen.  Dit zal van te voren altijd  worden gecommuniceerd met de ouders.

Menu