Aan de basis van de selectie van Hamarithi staat de jong talentgroep.  Deze groep is bedoeld voor talentvolle meisjes tussen de 4 en 7/8 jaar. Zij leren hier de grondvormen van het bewegen, zoals klimmen, klauteren, springen, rennen, rollen, duikelen, draaien enz. Gedurende het leerproces komen de specifieke basis bewegingen van het turnen aan bod. Het gaat om het ervaren van de grote diversiteit aan bewegingen in de turnsport, zodat er goede basis ontstaat voor de wedstrijdsport.

Twee keer per jaar gaat de leiding van de selectie kijken en/of informeren bij de andere gymlessen van Hamarithi en in de Bommelerwaard. De meisjes die er in de groep uitspringen omdat ze, net iets sterker, behendiger en leniger zijn dan de rest, krijgen een uitnodiging voor een proeftest. Is uw dochter goed genoeg? Dan mag zij een aantal proeftrainingen volgen (één kwartaal).  Er wordt gekeken naar inzet en ontwikkeling/vooruitgang, voor het meisje zelf is dit een periode om te ontdekken of ze het trainen in de jong talentgroep leuk vindt.

Als een meisje tot de jong talenten groep is toegelaten, betekent dat NIET automatisch dat zij hier ook blijft en uiteindelijk doorstroomt naar de selectie. Er zal elk kwartaal opnieuw gekeken worden en twee maal per jaar een test afgenomen worden.
De uitslag hiervan, samen met de persoonlijke ontwikkeling en haar inzet tijdens de training, zal uiteindelijk bepalen of ze mag blijven. Mocht uw dochter niet blijven, dan mag zij altijd het kwartaal afmaken. In overleg zullen wij zoeken naar een passende oplossing.

Fien van der Leij


Romy Mans

Lieke van der Meijden


Nienke Donkersloot


Ninthe van Driel


Annelou van de Pavert


Nine van Aalst

 

Menu