Iris van de Werken bemachtigt startbewijs 1/2 finale NK!

Iris turnde naar zilver

Amsterdam: Zaterdag 10 januari 2015 namen 10 turnsters van S.V. Hamarithi deel aan de regiovoorwedstrijden voor divisie 1,2 en 3. Dit is een kwalificatie voor de landelijke voorwedstrijden met uiteindelijk het Nederlands kampioenschap.

In de eerste wedstrijd turnden Kim van Wijk bij de junioren en de pupillen Emma Burghout en Emma en Amber Groeneveld. De pupillen begonnen goed op vloer en Emma Burghout wist een monsterscore van 14,100 te behalen dankzij haar nette vloeroefening. Op brug wist Emma Groeneveld door te turnen met kip buikdraai en Amber Groeneveld was blij met haar volledige en stabiele balkoefening. Desondanks hebben de pupillen nog niet foutloos kunnen turnen. Emma Burghout werd 9e, Emma Groeneveld werd 15e en Amber Groeneveld 20e. Op 24 januari grijpen zij de tweede kans met beide handen aan.
Kim van Wijk turnde een erg goede en stabiele balkoefening, wat goed was voor 10,050 punten. Ze werd 10e in een zeer sterk deelnemersveld.

 

‘s Middags traden de jonge pupillen Iris van de Werken en Valérie Brandsma aan. Ook Nadine Vervoorn mocht laten zien wat ze kon bij de jeugd 2e divisie. Nadine begon goed op brug met goede reusjes en een streksalto af. Op vloer werd ze zelfs 3e met 13,700 voor haar oefening. Op de andere onderdelen liet zij nog te veel punten liggen. Nadine werd 5e. Valérie en Iris wisten zich, zelfs met dit jaar een promotie, goed staande te houden. Valérie was vooral sterk op sprong. Met 13,175 wist zij 3e te worden op sprong. Iris turnde over de hele linie sterk. Ze turnde gracieus op vloer en krachtig op rekstok. Hierdoor greep zij zeer verrassend naar het zilver. Hiermee heeft Iris zich geplaatst voor de halve finale van het Nederlands kampioenschap dat in maart gehouden wordt. Dit is een knappe prestatie want per categorie stroomt een zeer klein aantal door. Bij de pupillen 1 zijn dit alleen de nummers 1 en 2.

Emma B, Valérie, Amber, Nadine, Emma G en Iris

In de laatste wedstrijd turnden Diede Everaars, Vera Westervoort en Fleur Danklof bij de jeugd 3e divisie. De Hamarithi-turnsters wisten erg goed te turnen, maar kwamen net te kort voor de plaatsing van de halve finale. Vooral Vera wist hoge ogen te gooien. Op brug werd ze zelfs 4e met 11,833 en op sprong 3e. Diede was weer stabiel op balk en turnde een hele nette oefening. Fleur sprong erg netjes over de hoge pegasus. Vera werd 6e, Diede 7e en Fleur 10e.

Fleur, Vera en Diede

Over twee weken hebben de Hamarithi-turnsters nog een kans om een startbewijs te bemachtigen voor de kwartfinale of halve finale van het Nederlands Kampioenschap.

 

 

 

Menu