Goud, zilver en brons tijdens eerste voorwedstrijd voor de middenbouw.

Culemborg/Nederhemert: Sportvereniging Hamarithi turnde vandaag met zeven jonge turnsters de eerste kwalificatie wedstrijd van de turnbond. Voor vele was het een spannende, eerste keer.

 

Hannah van Heijningen beet de spits af bij de niveau 7 en dat deed ze heel netjes. Ze maakte alleen op sprong en balk een klein foutje. Toch turnde ze al een salto op een dubbele mat en liet ze een mooie vloeroefening zien met boogje. Ook op brug zwaaide ze opeens een stuk netter toen ze beoordeeld werd. Ze eindigde als 8e van de 30 turnsters in deze categorie.
Luna Burnet kwam in actie bij de pupillen 2, niveau 5. Haar balkoefening werd heel netjes uitgevoerd zonder foutjes, ze turnde zelfs radslag en handstand er mooi op! Ze turnde een stabiele wedstrijd zonder fouten en werd 11e. In deze categorie kwam zij tot de middenmoot.

In de tweede ronde turnden Aida de Bijl en Charlotte van Boggelen op pupillen 1, niveau 5. Aida startte met een ijzersterke balkoefening, goed voor 12,650. Charlotte behaalde de allerhoogste score op sprong, door een nette overslag en half in te turnen met 14,475 punten is zij al verzekerd van de toestelfinale sprong! Beide dames maakten diepe indruk op de jury bij het onderdeel brug. Ze scoorde hier ruim 1 tot 2 punten meer voor dan de tegenstanders. Aida verdiende 12,500 en Charlotte 12,450 punten. Ook hier hebben de dames een grote kans dat we ze terug gaan zien in de brugfinale tijdens de toestelfinale wedstrijd. Aida kreeg het goud omgehangen en Charlotte het brons voor de 4e plaats omdat er veel deelneemsters waren.

Bij de pupillen 2, niveau 4 turnden Fenne Duijzer en Evy van Hemert mee namens Hamarithi. Evy sprong met veel power twee mooie sprongen, wat haar een bonus opleverde. Ze scoorde 14 punten (2e plaats op dit toestel) en haalt hier ook al een startbewijs voor de toestelfinale sprong! Ook Fenne scoorde hoog; met 13,600 volgde zij op de voet. Evy behaalde ook de 3e score op balk, door heel strak te turnen. Beide dames turnden een nette brugoefening, wat gemiddeld in het klassement lag qua punten. We gaan nu goed oefenen op de wegzet salto en de kip.
Fenne gleed ongelukkig van de balk, maar hervatte haar oefening heel stoer. Hierdoor liep ze veel punten mis. Zij eindigde op plaats 10.

We sloten de dag af met Benthe van Hemert, die in actie kwam bij de pupillen, niveau 6. Als een van de weinige meiden turnde zij haar vloeroefening op muziek, wat haar mooie punten opleverde (11,250). Ze liet een grote vooruitgang zien in haar zelfvertrouwen en plezier en dat zag de jury ook! Ook op de andere toestellen liet zij stabiele en mooie oefeningen zien. Ze eindigde als 11e.

 

Menu