Hamarithi scoort op eerste wedstrijd van het seizoen!

Aalst/ Den Bosch: Turnsters van de hoogste divisies mochten a.s. zaterdag deelnemen aan de Brabant Trophy wedstrijd in Den Bosch. Hamarithi nam succesvol deel met vier duo’s.

Een weekend vol turnplezier in Den Bosch door stichting Turnpromotie. De Brabant throphy is een nieuw landelijk toernooi waarbij in duo’s gestreden wordt. Ieder turnde twee toestellen om vervolgens op een “meerkamp” uit te komen. ’s Avonds was het de beurt aan Europese toppers Bart Deurloo, Tischa Volleman en ook toppers uit Rusland, België, Roemenië en nog veel meer.

Twee duo’s waren vanaf het begin af aan erg sterk. Emma Burghout en Rosalie ’t Lam en Luna Olde Olthof en Emma van de Werken. Zij beten het spits af op sprong. Namens het eerste duo sprong Rosalie een mooie half in, heel uit. Luna turnde een overslag hele draai en nam meteen als duo de leiding. Hierna volgde het toestel brug waar zowel Emma Burghout als Luna een krachtige oefening turnde. Op balk turnde Emma van de Werken voor het eerst arabier en Rosalie turnde een strakke en stabiele oefening met een prachtige score. Beide Emma’s sloten de wedstrijd af met een gracieuze vloeroefening met schroefsalto’s.

Emma van de Werken en Luna Olde Olthof mochten zeer verrassend het goud in ontvangst nemen met 42,800 punten. Met minder dan 1 tiende verschil wonnen Emma Burghout en Rosalie ’t Lam het zilver. Zij scoorden 42,750. Er turnden 10 duo’s mee.

Een niveau hoger kwamen Fleur Danklof en Vera Westervoort en Nienke Veninga met Tessa van Dalen uit. In dit niveau turnen vooral meiden die veel trainen in een turnhal. Fleur startte met een mooie vloeroefening, maar moest haar laatste serie helaas met een val afsluiten. Tessa turnde haar oefening wel netjes uit Op sprong turnde Nienke een keurige overslag hele draai en Vera half in, heel uit. Dit zorgde beide voor veel punten. Op de brug ging Fleur in de mist bij handstand, maar wat een prestatie om dit onderdeel al zo vroeg in het seizoen te kunnen turnen. Tessa turnde een prima oefening, bleef even hangen bij de kip boven wat toch voor aftrek zorgde. Na dit toestel moesten de dames nog naar de evenwichtsbalk. Nienke bracht het er keurig vanaf, maar Vera sloot af met een perfecte balkoefening met een monsterscore.

Het duo van Tessa en Nienke werd 2e, Vera en Fleur eindigden net op de 4e plaats.

 

Emma W en Luna wonnen het goud, Het zilver was voor Rosalie en Emma B
De dames werden als VIPS ontvangen en kregen een accreditatie.
Tessa en Nienke wonnen het zilver als duo.
Menu