Hamarithi is een steeds meer groeiende club, waarin het kind centraal staat. Hamarithi heeft nu ongeveer 140 leden waaronder 40 selectieleden.
Deze selectieleden turnen op hoog niveau en draaien mee in de suptop van Nederland. Regelmatig halen wij prijzen op nationale toernooien en wedstrijden in Leek (Groningen), Volendam, Amsterdam, Amsersfoort etc.

Hamarithi heeft de gemeente Zaltbommel gevraagd voor een rekstok. Dit is door de bond VERPLICHT materiaal. Omdat wij de contributie zo laag mogelijk willen houden (wij willen dat iedereen bij ons kan komen sporten en dat het laagdrempelig is) kunnen wij de rekstok niet zelf bekostigen. Afgelopen jaren heeft Hamarihti al heel wat eigen geld gestoken in nieuw en ander materiaal. Het is noodzakelijk om deze materialen te hebben, omdat we anders niet meer verder kunnen ontwikkelen. Met de kijk naar de gemeente Zaltbommel zijn wij de grootste en meest hardwerkende gymnastiek/turnverening in de Bommelerwaard, met de grootste selectie.
Niet voor niks komen turnsters uit de gehele Bommelerwaard naar ons toe om te komen turnen. We hebben leden uit Zaltbommel, Kerkwijk, Haaften, Opijnen, Brakel, Zuilichem, Aalst, Gameren, Nieuwaal, Andel, Poederoijen etc.

Hamarithi heeft momenteel het hardste een rekstok nodig. Onze kleinste leden moeten hier op turnen en ook de grote meiden moeten hierop leren reuzen. Op lange termijn moet er een soft top balk komen.

WAAROM EEN EIGEN TURNHAL?!

•Sporthal ongeschikt:
–Geen valkuil
–Geen turnvloer
– Geen rekstok (er mag ook niet meer geboord worden in de vloer)
– Groot deel van training gaat verloren aan opbouwen / afbreken

•ARBO
–Ons kader is goud waard ! Misbruik ze niet als verhuizers !
–Gewichten + ergonomie zijn onacceptabel.
–Oefenen moeilijke sprongen meer risicovol (kan nu ook niet)

• Materiaal:
-Grote slijtage door sjouwen met materiaal
-Vloer beschadigen
-Een eigen plek voor de vereniging
-Betrokkenheid leden door “eigen plek”
– Groei ledenaantal

•Uit ervaring bij andere gemeenten blijkt dat een eigen turnhal een positieven impuls geeft aan de ledengroei. De gemeente Zaltbommel wil dat er door de jongeren meer gesport moet worden om het maatschappelijke probleem obesitas en overgewicht aan te gaan. Sporten heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen. Gymnastiek is de basis en de moeder der overige sporten.

Waarom wordt er geen actie ondernomen?
– Weet de gemeente überhaupt op welk niveau wij meedraaien? Subtop, N2, 2e,3e divisie
– Is Hamarithi niet actief genoeg? Kijk naar open dagen, groot gymfeest, Vijfkamp, clubkampioenschappen, Aalst Actief
– Hebben wij te weinig leden? Ook als we gaan samenwerken met GTV Ammerzoden, Bravo Brakel, GTV Argos, ANDELO Giessen, DIO Gameren?

– Waarom lukt het andere verenigingen wel om steun te krijgen voor goede faciliteiten voor hun sport?

Menu