Maudy en Fleur

Zaterdag 1 juni was het Districtskampioenschap 4e divisie.
Voor Hamarithi kwamen twee turnsters uit, Fleur Danklof bij de pupillen 1 niveau 9 en Maudy Spitshuis bij de jeugd niveau 7.

Fleur Danklof mocht al in de eerste wedstrijd turnen, dus we gingen vroeg op pad aangezien het meer dan een uur rijden was. In de auto speelde ze nog even het spelletje Laura’s passie voor turnen op de DS ter ontspanning. Daar aangekomen werd het toch wel spannend. Haar eerste DK, grote schermen en een mega tribune maakte dat ze onder de indruk werd van al het turngeweld. Dit is de hoogst haalbare wedstrijd voor divisie 4.

Het inturnen op vloer bij Fleur ging goed en netjes. Toen zij daadwerkelijk haar oefening aan de jury mocht laten zien, bleef ze lang in de stut staan. Hierdoor was ze de rest van de oefening elke keer net een paar tellen te laat en werd het boogje slordig geturnd. Een beetje verbaasd waren we door de score, die toch wel goed was, 12,850 punten. Na één onderdeel stond Fleur op een 8e plaats.

Op sprong had Fleur wat goed te maken, haar wedstrijd sprongen gingen erg goed. Door het kloppen op haar benen en de muuroefening had ze zelfs rechte armen en liep hard aan; 12,850 punten.
Bij brug werd het nog spannend of het ophurken zou gaan lukken want Fleur heeft hier moeite mee. Ze vocht voor een goede brugoefening en het lukte. Stralend kwam ze terug en bekeken we haar score: 13,250.
Na drie onderdelen stond de turnster van Hamarithi op plaats 5.
De evenwichtsbalk was het laatste toestel voor Fleur. Helaas overheerste de zenuwen en verliet Fleur met de koprol even de balk. Dit resulteerde in een lage score 11,150. Met een eindstand van een 13e plaats en 50,100 punten kan Fleur tevreden terug kijken op een mooie ervaring.

 

In de tweede wedstrijd turnde Maudy Spitshuis haar tweede DK, nadat ze deze vorig jaar ook had behaald.
Maudy begon sterk met inturnen op brug, maar de wedstrijd verliep iets minder soepeltjes. De ¾ reus mislukte en alhoewel Maudy zich goed op de stok trok, gaf de jury veel aftrek; 10,500 punten.
Hierna volgde de evenwichtsbalk. Na prima inturnen en staan als een huis bij de radslag ging dit met de wedstrijd door de zenuwen helaas niet helemaal naar behoren. 9,150 punten behaalde Maudy voor haar balkoefening.
Na de balk was vloer aan de beurt en Maudy had veel zin in dit toestel. Dit bleek ook tijdens haar wesdtrijdoefening. Met veel uitstraling turnde zij een van de mooiste oefeningen van haar categorie. De arabier flikflak en een losse radslag werden strak uitgevoerd. 11,600 leverde dit voor Maudy op en een 7e plaats op dit toestel.
Het laatste toestel was sprong. Maudy sprong keurig over de pegasus en liet zien dat ze hierop veel getraind heeft. Haar armen zijn veel rechter en ook haar afduw is beter geworden. Ze behaalde 10,150 punten op dit onderdeel. In totaal behaalde ze 41,400 punten en een 28e plaats.

Wanneer de dames een optimale wedstrijd geturnd zou hebben was voor Maudy een top 10 klassering en voor Fleur een medaille mogelijk geweest. Maar we moeten niet vergeten….. beide dames hebben er toch maar mooi staan stralen en genieten en zij hebben de hoogste finale behaald.

Wie weet ligt er de volgende keer bij de dames meer in het verschiet.


Hamarithi houdt op 15 juni 2013 een show met als thema “Reis door de tijd!” Kaartjes kunt u bestellen via svhamarithi@gmail.com en zijn 5 euro per stuk voor volwassenen en 3 euro per stuk voor kinderen t/m 12 jaar.

 

Menu