Hamarithi naar DK 4e divisie BEVERWIJK!

Amersfoort/Aalst: Tijdens het regiokampioenschap 4e divisie kwamen 7 turnsters voor Hamarithi uit. Fleur Danklof, Rachelle van Leeuwen, Nine van de Haterd en Vera Westervoort bij de pupillen 1, Maryse de Vogel en Chantal van Utrecht bij de pupillen 2 en Maudy Spitshuis bij de jeugd.
Zij plaatsten zich naar aanleiding van de twee voorwedstrijden in Culemborg eerder in dit seizoen. De beste 36 per categorie kwamen vandaag in actie, waarna de beste 18 per categorie doorstromen naar een Districtskampioenschap.

Hamarithi finalisten 4e divisie

De pupillen 1 beten de spits af in de vroege morgen op het onderdeel balk. De Hamarithi-turnsters hadden de zenuwen goed te pakken. Het hielp niet mee dat ze op een soft top balk moesten turnen, want zij zijn dit nog niet gewend en dit geeft een hele andere feeling met het toestel.
Vera traint sinds kort bij Hamarithi en kwam vandaag voor het eerst in actie. Zij ging jammer genoeg de mist in met de zweefstand waardoor zij, naast dat ze een onderdeel vergat, ook nog viel. Ook Nine, Hellen en Fleur moesten het toestel vroegtijdig verlaten.
Het tweede toestel vloer ging een stuk beter. Vol sfeer, souplesse en uitstraling turnden de meiden hun oefening op muziek. Met mooie flikflakken en overslagen kwamen zij tot goede scores. Fleur werd in haar categorie zelfs 5e op dit onderdeel met 12,500.
Op sprong deden de meiden hun uiterste best, maar werden er geen grandioze cijfers behaald. Bij het onderdeel brug lieten Vera en Fleur een mooie salto af zien. Nine maakte hoge zwaaien aan de brug. Uiteindelijk werd Fleur 7e met een totaalscore van 47,183 punten. Rachelle werd 21e, Nine 22e en Vera 32e. Voor Fleur een mooie plaatsing voor het Districtskampioenschap met kans op een mooie klassering daar.

In de tweede wedstrijd turnden Chantal, Maryse en Maudy. Maudy begon meteen heel sterk met haar brugoefening. Zelfs zonder de kip die er eigenlijk in moet zag dit er strak uit. Maryse en Chantal startten met een pittige sprong over de pegasus heen, wat hen veel punten opleverden. Tijdens het inturnen van tweede toestel van Maudy, de balk, had zij even een peptalk nodig. Dit leverde een verrassend goede balkoefening op (E score:8,10). Maryse en Chantal turnden naar behoren de brugoefening. Bij de balk was voor beide de radslag nog te lastig. Maryse turnde een redelijke vloeroefening en werd 19e en is hierdoor nét niet geplaatst voor het Districtskampioenschap, maar reserve. Chantal liet zien aan de jury wat zij allemaal kan op de vloer. Ze turnde een geweldige vloeroefening op muziek wat haar een 4e plaats in dit deelnemersveld op bracht met een score van 13,200. In totaal werd zij 32e. De vloer van Maudy zag er gelikt uit. Ze turnde een losse radslag en een arabier flikflak en werd in het ijzersterke deelnemersveld 3e op dit toestel met 11,333 punten. Ook haar sprong was voor Maudy boven gemiddeld, maar hier dacht de jury anders over. Het cijfer viel de trainster en turnster erg tegen. Desondanks een prachtige wedstrijd geturnd door Maudy met een mooie 13e plaats, 42,300 punten en doorstromingsplaats naar het Districtskampioenschap.

Maudy Spitshuis en Fleur Danklof zullen op 1 juni 2013 in actie komen in Sporthal “De Walvis” in Beverwijk. Zaterdag 27 april houdt Hamarithi een turntoernooi voor de selectie en overige regionale clubs in het teken van de Nationale sportweek en het 35 jarig bestaan.

De hamarithi-turnsters toonden veel sportiviteit naar elkaar!

Menu