Droom pupillen komt uit
Door naar NK teams

Waspik/Aalst: Afgelopen zaterdag reisden twee teams van Hamarithi naar Waspik om daar de kwalificaties voor het NK teams te gaan turnen. De beste teams komen op 22 november in actie in Amsterdam voor het NK teams.

In de ochtend startte we met het pupillenteam met Fleur Danklof, Diede Everaars, Nadine Vervoorn en Vera Westervoort. De meiden moesten beginnen op de balk en dat is altijd een zenuwtoestel. Vera nam het spits af en turnde heel knap de boogjes voorover en achterover. Diede liet een hele stabiele oefening zien met arabier erop, goed voor 12,800 punten. Nadine turnde voor het eerst flikflak met 12,433, maar viel helaas wel van balk met arabier, net als Vera. Hierna volgde vloer. Er werd goede oefeningen geturnd. Helaas werd de oefening van Vera afgewaardeerd na het niet juist uitvoeren van een element. Toch turnde zij voor het eerst overslag salto. Super moeilijk dus knap dat het lukte! Teamgenootje Nadine turnde deze ook en behaalde 13,700 punten. Diede turnde een prima basisoefening op vloer met veel flair en uitstraling. Op sprong was Vera sterk aan zet. Met de hoogste score op sprong met haar schroef was dit een mooie uitschieter van 13,400 punten voor haar persoonlijk en voor haar team. Ook Fleur turnde een hele mooie sprong met een overslag die bijna perfect was! Zij behaalde 12,950 voor het team. Het pupillen team van Hamarithi sloot af met prima brugoefeningen. Fleur turnde voor het eerst streksalto en turnde prima door zonder stopjes. Zij behaalde 12,067. Diede zat daar vlak achter met ook voor haar een goede oefening 12,000. Nadine wist de hoogste opzwaaien te halen en turnde naar 13,033 voor het team. Het team van Hamarithi wist een puntentotaal te bereiken van 101,933, goed voor plek 7. In totaal mogen er 8 teams naar het NK team turnen. Enorm knap. Er turnden 11 teams mee, waarin vooral de grote namen zoals Flik Flak, GTV de Hazenkamp en Turnz Amsterdam Gymnastics.

In de middag was het junioren team aan de beurt. Twee van de vier turnsters van Hamarithi moesten een niveau hoger turnen. Tussen al het turngeweld van turnscholen wisten we al dat dit niet realistisch was om een plekje voor het NK teams te gaan bemachtigen. Tessa van Dalen, Kim van Wijk, Maudy Spitshuis en Laura Koolhaas zetten hun beste beentje voor. Jammer was dat Kim van brug viel en de overige meiden van balk met een relatief makkelijk element. Gelukkig was Kim wel heel flexibel, want op het laatste moment werd zij nog ingezet op brug én vloer. Tessa turnde over de hele linie erg stabiel en scoorde hoog, vooral op brug 11,700 punten. Tessa en Maudy turnden beide een prima brugoefening, met voor Maudy voor het eerst zolendraai en salto ½ draai. Laura turnde een geweldige vloeroefening met halve schroef en erg moeilijke pirouettes in combinatie wat haar bonuspunten opleverde. Kim liet haar nieuwe vloeroefening zien, die net één dag af is, aan het publiek, en  samen met Maudy waren zij goed aan zet op sprong. Zij werden in totaal 10e van de 12 teams die mee deden. Het team scoorde 85,125 punten, met vooral hoge scores op sprong en vloer. Het junioren team kan terug kijken op een gezellige teamwedstrijd met leerpunten voor de volgende wedstrijden.

 

Menu