100% score voor Hamarithi
en……

ZILVER voor Donna op ¼ NK turnen

AALST-VOLENDAM: Afgelopen zaterdag 2 maart kwamen twee turnsters van Hamarithi in actie bij de ¼ finale NK turnen dames in Volendam. Donna van Wijgerden en Diede Everaars haalden alles uit de kast om zo goed mogelijk mee te kunnen dingen tussen de turnscholen.

Donna van Wijgerden begon in de categorie N2 met een goede sprong over de pegasus en een streksalto. Dit leverde voor haar 12,775 punten op. Haar rekoefening ging beduidend beter dan de vorige keer. Momenteel turnt zij in de topsportklas van Mover en doordat de eigen leiding van Hamarithi vaak met haar elders is wezen trainen, zien we resultaten waar we blij van worden. Dit resulteerde voor haar een 4e plaats op rek. Haar balk was erg strak en mooi uitgevoerd, we hebben hier dan ook veel aandacht aan besteed, ze werd dan ook heel knap 1e op dit onderdeel met 12,950. De vloer ging helaas niet naar behoren, ze zette eenmaal haar hand aan de grond wat telt als een val. Donna werd verdiend 2e met 51,275 punten en ging ze er van door met het zilver. Het goud was voor een turnster van Turnschool St. Mauritius Volendam en het brons ging naar Saturna (turnschool Alkmaar). Donna heeft hierdoor een startbewijs bemachtigd voor de ½ finale die waarschijnlijk op 6 april in Waddinxveen geturnd gaat worden.

Diede Everaars turnde bij de pupillen 1 niveau 7, 2e divisie en was erg zenuwachtig. Zij begon goed op sprong. Ze sprong er makkelijk overheen en had daarna alleen een klein hupje bij de landing. Ook haar salto was mooi uitgevoerd. Gemiddeld totaal op sprong 12,900. Brug ging helaas niet zo goed, de leggers waren erg ruw. Hierdoor lukte de kip niet met het inturnen dus koos de trainster voor het minnetje en turnde ze de ¾ reus. De oefening met een lagere uitgangswaarde ging wel goed maar bleef ze steken op 10,900 punten. Na haar beste toestel balk, waren de zenuwen weg. Zij turnde een nog nooit zo mooie balk oefening, strak uitgevoerd en het zag er zo makkelijk en simpel uit. Hiervoor kreeg ze 12,150 punten. Ze werd 5e op dit onderdeel. Ook de vloer ging redelijk, er waren kleine foutjes, maar ze kreeg hiervoor helaas een lage score. Gelukkig was er op de hele linie laag gescoord op vloer wat er voor zorgde dat Diede precies in het midden eindigde. Diede werd 14e en mag daardoor ook mee naar de ½ finale NK. Dit is een super prestatie voor een gemiddeld kleine club als deze, zeker een club die nog turnt in een gymzaal.


De twee turnsters zijn beide geplaatst en dit is een 100% score voor Hamarithi.

Vorig jaar turnden twee turnsters landelijk in de 3e divisie, dit seizoen turnen er twee turnsters in de 2e divisie landelijk en 2 turnsters in de 3e divisie. Het dubbele aantal, maar ook een divisie hoger!

De twee dames trainen gemiddeld 8 tot 12 uur per week om mee te turnen bij de subtop van Nederland. Drie keer per week bij Hamarithi onder leiding van Chantal Brands en Femke Rooijens en één keer buiten de deuren van Hamarithi. Dit komt omdat de zaal in Aalst niet beschikt over de juiste materialen die nodig zijn om goed te kunnen turnen. De rekstok is duidelijk een groot probleem, waar de meiden op moeten trainen en wedstrijden op moeten doen. Helaas kan de gemeente ons hier niet mee helpen. Het is vervelend en geeft wrijving om te zien dat er in bijna elke gemeente momenteel een degelijke turnhal staat, waarin optimaal geturnd kan worden. Ook zien wij dat we steeds harder moeten werken om ook bij de subtop te kunnen blijven. Wij, als trainsters van Hamarithi, denken dat we dan nog veel meer uit de kinderen kunnen halen wanneer we de juiste faciliteiten hebben.

Benieuwd naar de oefeningen???

Menu