Donna wint goud op haar 8e verjaardag!

Amersfoort/Aalst; 10 turnsters van S.v. Hamarithi kwamen afgelopen zaterdag in actie bij de kwalificaties voor het NK turnen divisie 2 en 3. Tijdens deze kwalificatie moesten de meiden hun uiterste best doen, want tijdens deze wedstrijden turnen ook grote concurrenten van turnscholen mee. Om door te kunnen naar de landelijke finales moest er goud of zilver gewonnen worden. De turnsters hadden in ieder geval hard voor getraind, trainsters hard gestudeerd om de juiste plusjes en minnen te gaan turnen, maar ook om het haar super strak er uit te laten zien.
Hoop was er bij de turnsters, trainsters en ouders, maar verwachtingen waren er vandaag niet.

Gewoon lekker turnen en je uiterste best doen dus!

Tijdens de eerste wedstrijd was onze jongste turnster aan de beurt. Donna van Wijgerden (instap N2) begon, op haar 8e verjaardag nota bene, als eerste op vloer. Donna turnde de dubbel flikflak en dubbel overslag. Donna was de enige in haar categorie die alle bonuselementen op vloer vroeg in het seizoen liet zien. Ook op de sprong was zij aan zet, want ook dit toestel won Donna van alle overige 21 turnsters. Alleen de scores op balk en rek bleven achter, alhoewel de oefening van rek duidelijk progressie toonde. Hiervoor trainde zij tweemaal bij GTV Ammerzoden. Wij hopen dat we daar nogmaals mogen komen trainen. Donna mocht het goud in ontvangst nemen en behaalde 49,592 punten.
Voor haar staat de weg naar het NK turnen open.

Ook  Manon Kanselaar en Quinty Vos turnden in de vroege ochtend bij de categorie pupillen 2, 7. Quinty liet vooruitgang zien op het onderdeel vloer en was de beste met haar overslag over de pegasus. Haar iets wiebelige balk en een dubbele zolendraai zorgde ervoor dat zij net niet bij de top 3 thuishoorde.  Zij werd ongelooflijk knap 5e met een puntentotaal van 49,033. Helemaal omdat Quinty vanaf divisie 5 komt is dit echt bijzonder om een medaille op deze kwalificaties te bemachtigen. Ook voor Quinty zijn er kansen voor het NK, alhoewel zij dan wel de volgende wedstrijd bij de top 2 (goud of zilver) moet komen. De kans is er zeker. Manon Kanselaar liet een mooie salto zien op sprong, maar kwam jammer genoeg door de zenuwen niet verder dan een 13e plaats.

In de tweede ronde turnden Diede Everaars, pupil 1, 7 en Inez van Engelen en Nadine Vervoorn. Diede is de enige turnster van Hamarithi in de 2e divisie, maar bleek goed mee te kunnen met de rest. Haar ijzersterke balk werd beloond met het hoogste cijfer in haar categorie, 13,500. Ook haar overslag over de pegasus was de beste in haar groepje. Op brug kan zij nog goed oefenen op de onderdelen kip en zolendraai die zij nog niet, maar de overige concurrenten wel turnden. Diede werd verrassend 4e met een puntentotaal van 49,308.

Inez en Nadine turnden een soortgelijke wedstrijd. Beide meiden turnde een sterke brug  en vloer oefening. Vooral de oefening van Nadine was erg netjes op vloer. Zij turnde dan ook een volledigere oefening dan vorige week. Balk vereist nu even de meeste aandacht bij de pupillen 1. Nadine werd 6e met een puntentotaal van 48,450 en Inez werd 10e met 47,317.

In de laatste ronde turnden de jeugdmeisjes Hai Xi Wiegmans, Mariëlla Vos en Kim van Wijk in niveau 6. Mariëlla liet een prachtige vloeroefening zien, terwijl Kim op brug en balk stabiel turnde. Hai Xi sprong prima, maar liet wat steekjes op verschillende toestellen liggen. Mariëlla kwam op een 28e plaats, wat voor haar prima is omdat zij nog geen kip geheerst. Hai Xi werd 19e, maar voor haar ligt er de volgende wedstrijd meer in het verschiet. Kim turnde een hele stabiele en mooie wedstrijd en werd 13e met een puntentotaal van 42,217. In totaal deden er 35 turnsters mee. Tessa van Dalen was ziek en kon daarom niet in actie komen. Voor haar is dispensatie aangevraagd. Zij mag zich op 26 januari gaan bewijzen.

Menu