Alle kleuren medailles voor Hamarithi

Culemborg/Aalst: Zaterdag 11 januari 2020 was de eerste voorwedstrijd voor de 3e en 4e divisie in Culemborg. Hamarithi nam deel met 18 turnsters.

In de eerste wedstrijdronde turnde de jeugdmeisjes. Emma van de Werken behaalde ondanks een val op brug toch knap het brons. Luna Olde Olthof won overtuigend het goud, met 2 punten verschil van nummer 2. Jasmine Szalla was de beste op sprong en werd 4e, Emma op de vloer, Luna op brug. Mari-Lynn van Boggelen turnde in de middenmoot mee, maar kwam over al wat te kort. Ze werd 5e.

Bij de senioren was Fleur Danklof namens Hamarithi de beste. Zij behaalde ook de hoogste punten op balk én vloer. Tessa van Dalen miste het wippertje op brug, maar turnde verder goed en beheerst. Ze werd 5e. Emma Burghout kwam als eerstejaars senior ook al goed mee op balk en vloer, maar beheerst, net als Vera Westervoort, de brug nog onvoldoende. Ze werd 7e. Vera turnde verder stabiel op sprong met een goede half in, heel uit en een gracieuze vloeroefening. Ze werd 9e. Nienke Veninga turnde een goede balkoefening, maar liet steken liggen op de brug en vloer. Zij eindigde als 11e.

Janinka Egas (junior) turnde een goede wedstrijd maar de balk gooide roet in het eten. Met een onderdeel te weinig werd zij hard gestraft. De volgende keer ligt er vast meer in het verschiet.

Evy van Hemert was bij de instappers succesvol bij het onderdeel sprong. Ze kreeg de meeste punten op dit toestel. De houdingen op rek zijn al mooi, maar ze mag nu gaan werken aan de hoogte van de zwaaien. Op vloer haalde ze een nieuw puntenrecord. Ze eindigde als 4e. Eva van de Werken turnde ook in deze wedstrijd, maar dan bij de pupillen. Ze turnde, op balk na, een goede wedstrijd.

Esmeralda van Lopik turnde voor het eerst een nieuwe sprong en deed dit heel netjes. Ook haar vloer was een plaatje. Op brug en balk kan ze nog goed oefenen om de volgende keer nog hoger te eindigen. Josefine ’t Lam gleed uit bij een sprong op balk, waardoor zij nipt 4e werd. Overall gezien turnde zij een zeer goede en stabiele wedstrijd, met vooral op vloer en brug een mooie score.

Instappers Luna Burnet en Sarah Groeneveld kampten met zenuwen op hun eerste echte wedstrijd. Helaas ging het niet zoals we het wel in trainingen zien. Sarah turnde een al mooie vloeroefening. Luna turnde een strakke brugoefening. Op balk moeten beide dames flinke stappen gaan zetten om de volgende keer beter mee te komen in het klassement.

Hannah van Boggelen turnde wegens een knieblessure 2 toestellen mee. Hierbij hoorde ze bij de top. Nayinthe van den Heuvel greep naar zilver, met een goede stabiele wedstrijd. Vooral haar schroefsalto werd mooi uitgevoerd.

We nemen weer veel leerpunten mee in onze trainingen. 

Emma en Luna met hun medaille

Menu