7 medailles voor hamarithi

Culemborg/ Aalst: Hamarithi was op de allerlaatste finale van het seizoen vertegenwoordigd met een 20-tal aan turnsters. Een grote verschijning wat bij voorbaat al een groot applaus waard was.

In de eerste wedstrijd was de concurrentie in de groep pupil 1, 4e divisie sterk. Vera Westervoort turnde een ijzersterke wedstrijd en liet zien flink vooruit te zijn gegaan. Zij liet haar punten vooral liggen op de balk, maar werd wel de kampioene op vloer. Ze eindigde met 0,100 verschil knap op een 4e plaats. Op de voet volgde Fleur Danklof van Hamarithi op plaats 5, zij maakte net wat te veel foutjes, anders hoort zij zeker bij de beste drie turnsters. Rachelle van Leeuwen turnde een nette sprong, maar de rest ging niet helemaal naar behoren. Zij eindigde op plaats 8.

Nadine Vervoorn turnde een uitstekende wedstrijd in de categorie pupillen 1, 3e divisie en werd verdiend rayonkampioene met 54,450 met daarbij bijna 2 punten los van nummer 2. Donna van Wijgerden turnde een goede, laatste wedstrijd voor Hamarithi en werd 3e met 52,650 punten. Een mooie bronzen medaille voor haar. Beide dames hebben een enorme groei in het turnen gemaakt door het vele en goede trainen.

Maudy Spitshuis had een pechdag bij de jeugdmeisjes 4e divisie, maar turnde desondanks wel een goede brugoefening.  Zij werd 8e. Hai Xi Wiegmans en Tessa van Dalen turnden hun kampioenschap bij de jeugdmeisjes 3e divisie. Zij gebruikte deze wedstrijd om een aantal nieuwe elementen te tonen. Dit was risicovol, maar geeft wel alvast wat bagage voor volgend seizoen. Zei eindigde achter elkaar, Hai Xi op plaats 5 en Tessa op plaats 6, van de 8 finalisten. Sam Glaubitz en Madelief Oostenbrink kwamen uit bij de jeugdmeisjes 6e divisie.  Beide dames turnden sterke balkoefeningen.  Sam werd kampioene op het onderdeel balk en vloer. Madelief eindigde op plaats 4 en Sam mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen met 48,050 punten. Melissa den Tek werd bij de junioren 6e divisie glansrijk 1e met 43,200 punten. Met een groot verschil van ruim 4 punten stond zij op het allerhoogste podium op haar verjaardag.

Inge Kruiskamp liet bij de instap D2 categorie vooruitgang zien op het onderdeel brug. Vol plezier toonde zij haar onderdelen aan de jury. Zij werd 2e op het onderdeel vloer en allround eindigde ze op een  11e plaats van de 16 turnsters. Maryse de Vogel turnde bij de pupillen 2, 4e divisie. Zij turnde een stabiele wedstrijd en werd 4e.  Quinty Vos kwam uit bij de pupillen 2, 3e divisie. Ook zij turnde een stabiele wedstrijd en liet een erg mooie brugoefening zien. Ze werd dan ook 1e op dat toestel met 13,700 punten. Ze draaide verder gemiddeld mee in haar categorie en werd 3e van de 5 turnsters.

Pernille Klop toonde vandaag bij de senioren, 5e divisie voor het eerst in het rayon een overslag met hele draai. Deze werd goed uitgevoerd, maar het cijfer van de jury viel een beetje tegen. Ze werd 4e met 43,400 punten.
Marieke Riemersma turnde bij de senioren 6e divisie. Marieke liet vooruitgang zien op het onderdeel sprong en wist er op te blijven bij de balk. Ze werd 3e. Carlotte Klop werd in dezelfde categorie rayonkampioene allround, maar wist daarnaast per toestel ook nog eens kampioen te worden.

Menu