Hamarithi haalt 25 medailles op de toestelfinale

Op zaterdag 14 mei turnden 15 turnsters van Hamarithi hun toestelfinale in Culemborg.

In wedstrijd 1 turnden Aida de Bijl, Charlotte van Boggelen en Lisa den Tek in niveau 5 van de middenbouw mee. Aida haalde met een 12.650 de derde plaats op vloer! Op sprong werd Aida derde en ook Charlotte en Lisa lieten nette sprongen zien. Op brug werden goede oefeningen geturnd door deze drie meiden. Aida haalde met een 13.150 de eerste plaats en Lisa ontving het zilver met 13.100 punten. Hannah van Heijningen kwam in actie op brug en balk. Op balk haalde zij met 11.300 punten de derde plaats. Benthe van Hemert kwam in actie op balk. Ze liet een nette oefening zien en haalde een 10.450 op dit toestel. Carlijn van Zandvliet en Esmeralda van Lopik turnden mee in de categorie jeugd G. Carlijn liet een nette vloeroefening zien. Esmeralda turnde ook een goede oefening en werd tweede op vloer. Op brug turnde Esmeralda met een 10.367 naar de tweede plaats.

In wedstrijd 2 turnden zes meiden mee in de bovenbouw. Fenne Duijzer en Evy van Hemert turnden in niveau 4 van de middenbouw mee. Marieke van den Broek begon op brug met een goede oefening. Ze turnde alles door en dat leverde haar 10.733 punten op. Ze kreeg het goud. Jasmine Szalla, Emma van de Werken, Mari-Lynn van Boggelen en Hannah van Boggelen begonnen bij de junioren D op vloer. Ze lieten allemaal mooie oefeningen zien. Emma haalde een 11.400 en daarmee een derde plaats. Mari-Lynn kreeg zilver en Hannah goud. Lieke Hermes begon ook op vloer en haalde een nette 10.850. Ze werd derde op vloer. Evy liet een goede brugoefening zien en haalde daarmee een 11.300.

In de tweede ronde turnden de junior D meiden op sprong. Hannah haalde de bronzen medaille op dit toestel en Mari-Lynn behaalde de tweede plaats. Ook Lieke mocht op sprong turnen en haalde een 10.225. Marieke turnde bij de senioren F op balk en liet een stabiele oefening zien. Goed voor de eerste plaats! Ook Evy haalde met een 12.700 de eerste plaats op balk. Op brug haalde Hannah het goud en Mari-Lynn mocht het brons in ontvangst nemen. Jasmine turnde knap door met haar bovenstukje. Evy liet een mooie vloeroefening zien en werd derde op dit toestel. Marieke liet ook een goede vloeroefening zien en haalde met 11.500 punten de eerste plaats!

Op sprong mocht ook Fenne (niveau 4) in actie komen en turnde een mooie overslag. Zij haalde in totaal 13.575 punten en daarmee de derde plaats. Evy sprong ook goed en werd tweede. Marieke haalde de tweede plaats op sprong. De junioren sloten hun wedstrijd af met het toestel balk. Hannah en Mari-Lynn turnden een strakke oefening en werden eerste en tweede op dit toestel.

In totaal heeft Hamarithi 25 medailles weten te bemachtigen tijdens deze toestelfinale. Een knappe prestatie van alle meiden!

Menu