Aalst: Hamarithi organiseerde afgelopen zaterdag 28 februari een turntoernooi met vier clubs uit de omgeving. Olympia Culemborg, AZSV Dos Eck en Wiel, Lingia Wadenoijen en ODI Vuren. Met maar liefst 130 turnsters werd het een groot succes. Vele medailles waren er voor Hamarithi.

Bij de jonge talenten viel Hamarithi al meteen op. In de categorie kabouters D2 (deze kinderen zijn nog te jong voor officiële KNGU wedstrijden)turnden 5 turnsters van Hamarithi. Stephanie Brandsma legde beslag op het zilver. Marit van Herp won het brons en Eva van de Werken kreeg een medaille voor de 5e plaats vanwege het grote aantal deelnemers. Mirthe van der Schans en Carlijn van Zandvliet turnden al wel mee, maar moeten nog veel oefenen. Ze eindigen op plaats 6 en 7. Bij de pre instappers D2 turnden vooral meiden mee die nog ervaring moeten op doen en in hun 2e proefperiode zitten. Esmee Kreling turnde als beste van de drie pré instappers naar plaats 7. Jovanka van Veen en Evi van der Leij maakten nog teveel beginners fouten en eindigden op plaats 8 en 9. Rond de zomer wordt bekend of deze meiden in onze selectie worden opgenomen. Hetzelfde geldt voor Mirthe van der Schans en Carlijn van Zandvliet.

Meiden die al wel in de selectie turnen in divisie 2/3 waren Emma van de Werken, Marjorie Brandsma en Mari-Lynn van Boggelen. Van beide turnen de zussen ook in de selectie in een hoge categorie. In deze drie families zit veel talent. De drie turnvriendinnen lieten de oefenstof zien van pre instap N2. Mooi was de vloeroefening van Emma, de radslag op balk van Marjorie en de strakke brugoefening van Mari-Lynn. Emma werd 1e, Marjorie 2e en Mari-Lynn 3e.

Met meer dan een punt verschil won Dana Jooren het goud bij de instappers D2. Aylin Compen liet ook zien goed vooruit te zijn gegaan. Zij werd 5e. Instappers Angelica Westerlaken en Hannah van Boggelen turnde in de competitie D1 en N1. Hannah turnde goede oefeningen, maar moet nog trainen op rekstok. Ze kreeg zilver voor haar prestatie. Angelica liet een mooie vloeroefening zien, maar was even de weg kwijt op balk. Ze werd 4e. Tannya Pareira Brites turnde bij de pupillen nog niet geheel strak. Wellicht kwam dit door de zenuwen. Ze werd ook 5e. Charlyse Uleman en Marieke van de Broek kwamen in actie bij de jeugd D2. Charlyse liet een mooie brugoefening zien en Marieke een goede vloeroefening. Marieke werd 2e en Charlyse 6e. Rachelle van Leeuwen was bij de jeugd D1 niet geheel stabiel en moet nog veel gaan trainen op zowel sprong als balk. Ze werd 4e.

Iris van de Werken en Valérie Brandsma turnden tegen de pupillen D1 categorie terwijl zij N3 zijn. Dit was toch nog sterke concurrentie omdat de D1 meisjes meer bonussen kunnen verdienen. Valérie turnde voor het eerst de kip op rekstok, maar dit leverde voor haar nog geen extra punten op. Ook turnde zij radslag tot tenenstand. Iris liet zien dat zij weer de baas over de balk is. Iris werd 3e en Valérie 4e.

Bij de pupillen 2 N3 klom Emma Burghout met ruim 3 punten verschil naar het hoogste podium. Emma Groeneveld volgde op plaats 2. Amber Groeneveld werd 4e met maar 0,050 verschil met nummer 3. De jeugdmeiden N3 en N4 streden ook tegen elkaar. Ondanks een dramatische brugoefening van Nadine Vervoorn wist zij toch 1e te worden. Balk was wel van een klasse apart en werd strak uitgevoerd. Diede Everaars wist overal zeer stabiel te turnen en won het zilver. Vera Westervoort turnde naar het brons en op de voet volgde Fleur Danklof naar plaats 4.

Bij de keuze categorie hadden we helaas te kampen met wat blessures. Hierdoor turnden niet alle turnsters mee. Tessa van Dalen won de bronzen medaille bij de 3e divisie, alhoewel haar balk niet naar behoren ging. Haar brug en vloer gingen wel goed. Hai Xi Wiegmans turnde een stabiele wedstrijd en won het zilver bij de 4e divisie. In dezelfde divisie turnde Laura Koolhaas voor het eerst weer een arabier op balk na een lelijke val. Zij mocht verdiend het brons in ontvangst nemen. Jaynae van de Werken en Juliette van der Zalm turnden ook mee. Ze eindigden op plaats 6 en 7. Sam Glaubtiz kwam in actie bij divisie 5, maar weigerde bij sprong. Ze turnde wel naar de hoogste score op balk. Hierdoor kwam ze niet verder dan plaats 5.

Met 18 medailles kijkt Hamarithi terug op een geslaagde wedstrijddag. Mede dankzij het bestuur en de vele vrijwilligers werd het evenement een succes. De komende weken zullen in het teken staan van de voorronden van het NK. Voor de turnsters was dit dan ook een mooie voorbereiding.

 

Menu