Op 13 mei reisden we af naar Amersfoort voor de toestelfinales. Hier mochten de meiden hun beste toestel(en) presenteren. In wedstrijd 1 kwamen Femke van den Berg, Romy Mans, Lieke van der Meijden en Charlotte van Boggelen aanbod. Femke en Romy mochten de spits op sprong afbijten. Femke turnde een mooie sprong wat 13.525 opleverde. Romy turnde een strakke sprong en kreeg 13.600, wat goed was voor een zilveren medaille. Daarna brug. Hier mocht ook Lieke laten zien wat zij in haar macht had. Ze heeft de afgelopen weken hard getraind en dat was te zien, ze scoorde 11.667 en haalde de derde plaats. Femke viel helaas bij haar afsprong en behaalde 11.067, wat goed was voor een plek 4. Daarna het toestel balk. Hier hadden de meiden de afgelopen weken hard voor getraind. Helaas leverde dit toestel geen prijzen op voor de meiden. Hun eigen doel: “op de balk blijven staan” is in ieder geval behaald. Het laatste toestel was vloer. Hier kwamen alle 3 de meiden in actie! Ze hadden veel zin in dit toestel en wilde alles geven. En dat is gelukt! Femke mocht als eerste en zette vloeroefening neer wat goed was voor een 13.700. Dit was goed voor een mooie tweede plek! Daarna kwam Lieke aan de beurt. Lieke turnde een mooie oefening en behaalde een nette score van 13.300. Romy turnde een geweldige vloeroefening en behaalde een monster score van 14.450! Dit is een persoonlijk record. Met als resultaat, een dik verdiende gouden plak!

In een leeftijdscategorie hoger kwam Charlotte aan de beurt. Zij begon op vloer. Ze turnde een nette oefening. Ze eindigde op de 4e plaats, net buiten het podium. Op sprong maakte ze 2 sprongen met veel dynamiek. Dit werd door de jury gezien en met een 13.850 gemiddeld, kreeg ze het zilver omgehangen. Tijdens het inturnen bij brug ging het wat beter als tijdens de wedstrijd. Charlotte heeft zich knap kunnen redden en kreeg voor haar brugoefening 11.567.
Het laatste toestel was balk. Als er iemand stabiel is op balk, dan is het Charlotte! Ze liet een prachtige oefening aan de jury zien en werd ruim 1e op dit toestel!
In wedstrijd 2 kwamen onze niveau 6 meisjes Ninthe van Driel, Xanthi Kagiorgis en Selina Geers aan de beurt. Ook zij begonnen op sprong. Ninthe behaalde 13.475. Xanthi 13.750, ze werd helaas net 4de. Selina turnde naar een mooie tweede plek met haar goede sprong, een overslag tot stand op een verhoogd vlak. Ze scoorde 13.875. Daarna brug, hier kwam alleen Selina in actie. Ze turnde een mooie oefening en werd net 4e met nog minder dan 0.1 verschil op nummer 3. Op balk mochten Ninthe en Selina turnen. Vooral Ninthe was erg zenuwachtig voor dit toestel, maar ze hebben de afgelopen weken hard getraind op dit toestel! Ninthe turnde een erg nette balk met een mooie uitvoering, dit leverde haar een gouden plak op met een score van 11.550, meer dan 1 punt verschil op nummer 2. Selina viel helaas van balk en scoorde daarom wat lager, 9.650. Daarna vloer. Alle meiden mochten hier laten zien wat ze konden. Selina scoorde 10.750. Ninthe turnde een mooie vloeroefening met mooie uitstraling en dat leverde een 11.750 op wat goed was voor een derde plek. Xanthi turnde een geweldige vloeroefening met een super afwerking en dat leverde een 11.900 op, dit was goed voor een gouden medaille!
Al onze meiden hebben het heel goed gedaan! Al dat harde werken werd beloond.
Evy van Hemert en Fenne Duijzer mochten ook in wedstrijd 2 turnen bij niveau 4. Voor deze meiden was het zoals een andere wedstrijd; zij hadden zich namelijk voor alle 4 de toestellen geplaatst en mochten dus een meerkamp turnen! Dit is al een zeer knappe prestatie, waar wij heel trots op zijn.

Ze begonnen de wedstrijd op het toestel brug. Beide dames lieten een strakke oefening zien, maar helaas missen zij flink wat moeilijkheid ten opzichte van de andere meiden. Zij eindigden hier op plaats 5 en 6.

Op balk turnde Evy de sterren van de hemel. Een strakke oefening, met weinig wiebels. Zij werd hier net 4e, ze haalde dezelfde score als nummer 3, maar Evy haar netheid lag iets lager (en moeilijkheid hoger), waardoor de tiebreak regel toegepast werd. Fenne moest de balk tweemaal vroegtijdig verlaten, maar maakte haar oefening toch stoer af. Dat toont doorzettingsvermogen!! Het kan helaas niet altijd mee zitten. Zij kan voor de finale in juni nog wel hard trainen op dit toestel om het weer stabiel te krijgen. Wat wel super is, is dat zij zich op vloer fantastisch herpakt heeft. Ze maakte een mooie streksalto met een halve schroef. Een mooie 12.250 kreeg ze hiervoor. Ook hier was de concurrentie te sterk. Het laatste toestel was sprong. Onze meiden missen hierin de moeilijkheid en dynamiek; hier kunnen zij zeker op gaan trainen. Een mooie oefening voor de regiofinale op 17 juni!
Marieke van den Broek kwam bij de senioren F in actie.
Marieke begon haar wedstrijd op het toestel balk. Hoewel de zenuwen erg aanwezig waren, kon ze deze onder bedwang houden. Ze turnde een nette oefening wat goed genoeg was voor een tweede plek.
Op vloer turnde Marieke met de hoogste moeilijkheid in haar niveau, met onder andere een mooie streksalto voorover, naar de eerste plek. Dit was een score van 10.900. Bij het onderdeel sprong liet zij twee nette sprongen zien: een half in half uit en een overslag; dit was goed voor plek 4.

Bij het laatste toestel brug ging het inturnen wat stroef. Niets bleek minder waar bij haar wedstrijdoefening. Marieke turnde de hele oefening door, wat een score opleverde van een 10.467 en een ruime eerste plaats op dit toestel.

Julia Duijzer en Benthe van Hemert mochten in actie komen in de categorie jeugd H. Julia sprong een mooie overslag en eindigde met 0.1 verschil op plaats 4. Benthe mocht plaats nemen op de 3e plaats, door haar nette oefening! Zij kan heel goed ritmisch turnen op de muziek.Benthe heeft de afgelopen tijd enorme stappen gemaakt. Op balk liet zij een prachtige oefening zien met radslag en kreeg hiervoor het goud omgehangen! Zij mocht ook nog in actie komen op vloer. Hier liet ze de jury ook zien wat ze waard is en werd derde op dit toestel. Voor Benthe zijn dit haar eerste medailles tijdens haar turncarriere.

Op 10 en 17 juni vinden er nog meerkampfinales plaats waar onze turnsters zich voor hebben gekwalificeerd.

Hieronder nog wat foto’s, wilt u ze duidelijker zien, klik dan op de foto.

Menu