Amsterdam/Aalst: Afgelopen zaterdag 18 januari 2020 was voor een deel van de selectie de tweede kwalificatie. Hamarithi turnde naar zilver en brons.

Bij de jeugd 3e divisie turnde Luna Olde Olthof een ijzersterke sprong en balkoefening. Ze was dan ook de beste op deze toestellen. Luna ontving zilver voor haar uitstekende prestatie. Mari-Lynn van Boggelen won in deze categorie het brons, maar voor de 5e plaats, door het grote deelnemersveld. Ze steeg boven zichzelf uit en presteerde vandaag optimaal. Emma van de Werken eindigde als 9e. De jury was onder de indruk van haar mooie vloeroefening en dit werd beloond met 11,300 punten. Ook Jasmine Szalla was goed in vorm. De jury beloonde de netheid van haar brugoefening met 8,400 punten, wat bovengemiddeld te noemen is. Ze eindigde in de top 10.

Bij de senioren begon Tessa van Dalen en Fleur Danklof sterk op brug. Tessa behaalde de 5e plaats en Fleur de 8e plaats. Ook op vloer ging het beide dames goed af. Tessa behaalde daar zelfs 11,800 punten (4e score). Beide dames waren zenuwachtig op balk en dit zagen we terug in de wiebels. Nienke Veninga turnde wel een nette balkoefening met boogje en radslag arabier. Ook turnde zij een mooie wisselspagaat. Nienke eindige als 14e, Fleur 8e en Tessa 6e.

Evy van Hemert, instap 3e divisie, begon goed op rekstok. Vooral haar houdingen waren weer mooi om naar te kijken. Ze zette een prachtige balkoefening en score neer (12,677). Ze hield haar hoofd goed koel. Helaas liet zij wat puntjes liggen op sprong en vloer, waar zij normaal gesproken erg goed in is. Evy eindigde netjes in de middenmoot, als 12e.

Volgende week is de laatste kwalificatie in Amsterdam voor de overige meiden uit de 3e divisie. Daarna zullen we weten wie er doorstromen naar het districtskampioenschap of naar de halve finale van het Bondskampioenschap 3e divisie.

 

Menu