Amersfoort/Aalst; Zaterdag 14 januari turnden zeventien turnsters van Hamarithi de kwalificatiewedstrijd voor de kwart, halve finale van het NK of het Districtskampioenschap. Een aantal meiden wisten een ticket te bemachtigen voor deze finales.

In de eerste ronde turnden de jeugd meiden in N4 een sterke ronde op brug. Valérie Brandsma wist hier zelfs de derde score te behalen met 14,367. Ook Iris was succesvol op brug. Hierna volgden de toestellen balk en vloer die de turnsters beheerst afwerkten. Op sprong scoorde Iris erg hoor, door de zesde notering neer te zetten met 11,900 punten. Allround won Valérie het brons en Iris werd knap 10e.

Ook voor de instappers was het weer een spannende dag. Mille Groenevelt was ziek, maar vocht zich prima tussen de turnsters door. Zij scoorde goed op balk. Stephanie Brandsma liet een onwijs mooie rekoefening zien, Naomi de Keizer een mooie balkoefening en Josefine ’t Lam scoorde hoog op vloer. Ondanks dat werden er nog veel beginnersfouten gemaakt. Josefine wist zich staande te houden met plaats 7, Naomi werd 19e, Stephanie 23e en Mille 25e.

Mari-Lynn van Boggelen, Marjorie Brandsma en Emma van de Werken turnden bij de pupillen 1 N3 ook een sterke wedstrijd. Voor Emma en Marjorie was vandaag de balk te smal. Mari-Lynn turnde voortreffelijk naar de derde plaats. Emma werd 8e en Marjorie 15e.
De pupillen 2 N3 begonnen met een mooi optreden bij sprong. Alle drie de meiden turnden deze fantastisch. Fern en Janinka zetten deze lijn voort op brug, waar Angelica even de weg kwijt was. De balk was nog een struikelblok. Erg jammer, want dit kostte Janinka haar podiumplek en startbewijs. De dames sloten af met goede vloeroefeningen. Janinka werd 10e, Fern 15e en Angelica 19e.

Hannah van Boggelen en Nayinthe van den Heuvel turnden bij de pupillen 2 N2. Nayinthe is net herstellende van haar polsbreuk en turnde haar eerste wedstrijd al goed op vloer en sprong. Bij de andere toestellen kon zij zich niet mengen met de rest. Ze werd 11e. Hannah turnde een ietwat wiebelige balk, maar turnde op alle andere onderdelen zo sterk dat zij weer op de eerste plaats mocht staan.Hannah1e

De senioren mochten vandaag hun eerste kwalificatiewedstrijd turnen in een groep van maarliefst 59 turnsters. Kim van Wijk had niet helemaal haar dag, maar sprong wel netjes. Nienke Veninga liet wat punten liggen op vloer door slordige series, maar wist zich met de andere toestellen goed te meten met de rest. Zij werd 17e. Tessa van Dalen turnde een top oefening op brug, waar vele jaloers op waren. Op balk maakte zij een foutje maar herstelde zich goed op sprong en vloer. Tessa werd 11e, Nienke 17e en Kim 41e.

De volgende turnsters hebben zich geplaatst voor het Districtskampioenschap: Josefine ’t Lam, Marjorie Brandsma, Emma van de Werken, Mari-Lynn en Hannah van Boggelen, Janinka Egas, Angelica Westerlaken, Valérie Brandsma, Iris van de Werken.

Turnsters die een startbewijs hebben voor de kwart- of halve finale NK zijn: Josefine ’t Lam, Emma van de Werken, Mari-Lynn en Hannah van Boggelen, Valérie Brandsma.

Menu