18 medailles voor Hamarithi op 18 januari 2014.

Vuren/Aalst; Afgelopen zaterdag 18 januari was de tweede wedstrijd van de vijfkamp. Hamarithi nam 18 medailles mee naar huis. Dit is een bijzonder toernooi waar vijf clubs aan meedoen. Hamarithi vaardigde 30 turnsters af naar Vuren om daar te turnen. Doel van de dag: Plezier hebben, genieten, jezelf verbeteren en laten zien wat je kan!

In de eerste wedstrijd turnden de jong talent ploeg. Ook maakten enkele jonge meiden hun debuut op deze vijfkamp. Zo was het voor Marjorie Brandsma, Mari-Lynn van Boggelen en Daphne Karbet hun allereerste selectiewedstrijd. Zij zetten hun beste beentje voor. Mari-Lynn van Boggelen werd verrassend 2e. Emma van de Werken werd overtuigend 1e in deze groep. Met 5 punten hoger mocht zij op het hoogste plaatsje gaan staan. Bij de pre instappers D2 was het erg spannend. Laura van Brakel werd 3e en Angelica Westerlaken werd 2e. Daphne Karbet werd 4e en Dana Jooren 8e. Bij de instappers won Iris met 0,025 van Valérie. Valérie werd 2e. Hannah van Boggelen turnde een goede wedstrijd en werd knap 4e. Uitslagen wedstrijd 1. (Let op: veel uitvergroten om alle cijfers te zien)

 

 

 

 

Emma Burghout en Florance van Iersel turnden bij de pupillen 1 D1. 

Zij startten sterk op sprong. Op brug ging het even mis met het ophurken en bij balk met de radslag, maar hier gaan we nog hard op oefenen. De oefeningen zagen er wel netjes uit. Op vloer werden super oefeningen geturnd met arabier flikflak. Emma werd 3e en Florance 6e. Rachelle van Leeuwen kwam uit bij de pupillen 2 D1. Hier en daar laat ze nog wat puntjes liggen op vloer en balk. Haar sprong en brug waren wel een van de hoogst gewaardeerde toestellen. Rachelle werd 5e. De pupillen 2 D2, Marieke van de Broek, Isabelle van Wijken Aukje de Haan deden het goed in hun categorie. Aukje behaalde 15,25 punten op vloer wat een super score is. Zij werd dan ook 1e. Isabelle werd 3e en Marieke 4e. Uitslagen wedstrijd 2.

In de derde wedstrijd kwam er een volledig Hamarithi podium voorbij bij de categorie pupillen N3. Amber Groeneveld turnde een grandioze wedstrijd en werd 3e. Nadine Vervoorn turnde voor het eerst streksalto op brug, maar was wat slordig en werd 2e. Vera Westervoort turnde een sublieme wedstrijd en werd 1e. Emma Groeneveld maakte een fout op balk en werd hierdoor 4e. Fleur Danklof turnde een super goede wedstrijd en werd 5e.

Jaynae van de Werken en Chantal van Utrecht turnde mee in de categorie jeugd D1. Jaynae turnde voor het eerst de kip op brug. Beide dames moeten de radslag onder controle krijgen op balk. Verder turnde zij een goede wedstrijd. Jaynae werd 2e en Chantal 3e. Sam Glaubitz turnde bij de jeugd. Zij pakte de volle punten op balk en vloer. Sam werd overtuigend 1e. Uitslagen wedstrijd 3.

In de laatste wedstrijd turnde alle keuze meiden. Kim werd 2e. Laura werd 6e in deze groep maar liet wel weer twee kips op brug zien. Maryse de Vogel turnde een goede wedstrijd en werd 1e, gevolgd door Juliëtte van der Zalm op plaats 2. Maudy Spitshuis werd 5e. Uitslagen wedstrijd 4.

Meer foto’s vindt u op onze facebookpagina. 

Uitslagen vindt u hier:

Menu