«

»

dec 09

Zilver voor Mari-Lynn en Brons voor Roosmarijn!

Zilver en brons op eerste kwalificatie

Amsterdam/Culemborg/Aalst: De jeugd, junior en senior turnsters van Hamarithi turnden afgelopen zaterdag 8 december hun eerste kwalificatie wedstrijd. De turnsters van divisie 5 en 6 turnden in Culemborg en de turnsters van de jeugd Nationaal divisie 3 turnden in Amsterdam.

Roosmarijn Groeneveld was bij de jeugd 6e divisie de beste van Hamarithi. Ze won brons door haar goede sprong en was veruit de beste op de brug. Op de voet volgde Eline van Zandvliet als vierde. Eline werd derde op het onderdeel balk en met 10,950 punten als tweede op balk. Ook Aylin Compen liet al een mooie vloeroefening zien. Zij werd netjes 6e.

Amber de Gruijter, junior 6e divisie, turnde een mooie elegante vloeroefening, wat haar een derde plaats op leverde in het klassement. De turnster zit net in de selectie en leert erg veel bij. Helaas viel zij van brug en moest zij de wedstrijd staken.

 

 

Bij de senioren 5e divisie was Aukje de Haan vooral succesvol bij de brug en de vloer. Ze eindigde in een veld met 26 deelneemsters als 6e.

In Amsterdam werd de eerste kwalificatie geturnd door de jeugd Nationaal divisie 3 meisjes. Voor hen een spannende dag, want een ticket voor de halve finale NK, viel er te halen. De verwachting was dat er een zeer sterk deelnemersveld was. Hierdoor werden er alleen persoonlijke doelen gesteld. Dit pakte bijzonder goed uit. Jasmine Szalla turnde naar de 11e plaats, met ruim 5 punten meer dan haar vorige wedstrijd in november. Ze turnde vooral op vloer zeer gracieus en werd zelfs 5e op sprong. Emma van de Werken turnde een stabiele meerkamp en eindigde als 9e. Marjorie Brandsma turnde, behalve op balk, erg strak en netjes. Zij won het van alle jeugdmeisjes op het onderdeel sprong door 13,225 punten te halen en werd met haar meerkamp 6e. Mari-Lynn van Boggelen behaalde een monsterscore van 13,833 op brug. Op vloer werd ze met 13,400 eerste. Allround kwam ze tot zilver. Slechts een klein aantal procent stroomt door. Of dit genoeg is voor een ticket is nog onduidelijk.

Na de kerstvakantie zullen de individuele wedstrijden zich voortzetten en zullen ook onze jong talentjes naar Den Haag afreizen voor hun eerste wedstrijd.

Deel met vrienden: