«

»

nov 26

Zes medailles voor turnsters Hamarithi

Afgelopen zaterdag vond de eerste rayonvoorronde voor het turnen in de keuze categorie plaats. De bovenbouw turnsters van S.V. Hamarithi waren aan de beurt om te laten zien wat zij in huis hebben. Voor de derde divisie was dit een opwarmertje voor de echte plaatsingswedstrijden die in december en januari plaatsvinden. Voor de vierde en vijfde divisie was het vandaag belangrijker. Zij konden zich door middel van deze rayonvoorronde plaatsen voor de regiofinale die in april plaatsvindt. Of zij zich geplaatst hebben, wordt echter pas bekend gemaakt na de tweede rayonvoorronde in februari.

In de ochtend was het de beurt aan Nadine Vervoorn en Vera Westervoort, die beiden turnen in de derde divisie op het niveau Junior D. De turnsters begonnen op het toestel sprong met een half in, half uit. Vera turnde netjes en beheerst en Nadine sprong een dijk van een eerste sprong, maar belandde bij haar tweede sprong buiten de mat. Dit wist zij echter weer op te halen met haar balkoefening, die goed was voor een 11,950, de hoogste score van de wedstrijd. Vera behaalde een negende plaats. Nadine kreeg de zilveren medaille omgehangen.

In de tweede ronde was het de beurt aan Emma Groeneveld, Amber Groeneveld en Emma Burghout. Deze drie turnsters komen ook uit in de derde divisie op het niveau Jeugd E. Amber begon haar wedstrijd sterk op brug met een volledige oefening. Emma Burghout zette bij dit toestel per ongeluk haar voet aan de grond bij haar halve draai kip, maar doordat zij verder heel netjes turnde behaalde ze toch het hoogste cijfer op het toestel. Emma Groeneveld deed het goed op sprong en Amber behaalde het hoogste cijfer op vloer, een 11,750, door haar oefening met veel verbindingswaarde. Emma Burghout mocht de gouden medaille in ontvangst nemen met ruim een punt meer dan de nummer twee. Emma Groeneveld werd vierde en kreeg een bronzen medaille. Amber belandde nipt buiten het podium op 0,1 punten verschil met Emma.

In de middag turnden vierde divisie turnsters Sam Glaubitz en Maudy Spitshuis in het niveau Senior D. Zij moesten zich voor het eerst redden tussen de seniordames wat erg moeilijk is. Toch turnden beide turnsters een goede wedstrijd. Maudy werd 12e en Sam behaalde de 17e plaats. Marieke van den Broek en Esra Kostense turnden in diezelfde wedstrijd naar een medaille. De turnsters die uitkomen in de vijfde divisie op Junior F behaalden hoge scores. Marieke deed het op vloer erg goed en kreeg hier 12,500 voor. Esra was zeer stabiel op balk en kreeg een 11,600 op dit toestel. Marieke behaalde de zilveren medaille en Esra kreeg de bronzen medaille voor de vierde plaats.

img-20161126-wa0013
In de laatste wedstrijdronde turnden de derde divisie senioren Kim van Wijk, Nienke Veninga en Tessa van Dalen. Kim kon de wedstrijd helaas niet afmaken, nadat zij na drie goede toestellen te hebben neergezet, haar vingers bezeerde met de overslag schroef op vloer. Nienke was helemaal in haar element en turnde naar de hoogste balkscore van 11,550. Tessa deed het zowel op balk als op brug goed. Ze belandde net naast het podium met maar 0,1 verschil op de nummer vier. Nienke kreeg de bronzen medaille voor de vierde plaats.

Deel met vrienden: