«

»

mrt 14

Vijf turnsters van Hamarithi in de prijzen

Tijdens de tweede rayonvoorronde op 14 maart 2015 hebben vijf turnsters van S.V. Hamarithi een medaille in ontvangst mogen nemen. Prijs was er voor Marieke van den Broek, Iris van de Werken, Valerie Brandsma, Emma Burghout en Rosalie ’t Lam.

In de eerste wedstrijdronde turnde Jeugd D2 turnster Marieke van den Broek verrassend naar een gouden medaille. Marieke was overall erg stabiel, maar blonk uit op het toestel vloer. Ze behaalde hier met alle bonuselementen een 14.100. Ook Charlyse Uleman, die haar eerste voorronde turnde onder Hamarithi, deed in hetzelfde niveau goed mee. Op brug behaalde zij zelfs één van de hoogste cijfers, een 14.050. In het grote deelnemersveld werd zij uiteindelijk knap 9e.

Ook de pupillen 1 en 2 met N3 niveau mochten in de ochtend turnen. De jongste meiden Iris van de Werken en Valerie Brandsma begonnen beiden sterk op balk. Ze hielden zich staande en zetten mooie cijfers neer. Ook op vloer zijn de dames gewaagd aan elkaar. Valerie behaalde hier een 14.400 en Iris een 14.150. Het was dan ook geen verrassing dat beide turnsters op het podium plaats mochten nemen. Iris nam de bronzen medaille mee naar huis en Valerie kreeg zilver voor haar prestatie.

Emma Groeneveld, Amber Groeneveld en Emma Burghout zijn één jaar ouder en turnen ook op N3. De turnsters moesten helaas beginnen met wat tegenvallende balkcijfers, die ook de trainsters niet aan zagen komen. Amber liet zien haar brugoefening helemaal onder de knie te hebben en ook haar tweelingzus Emma blonk uit op dit toestel. Emma Burghout wist met een mooie sprong en vloer knap beslag te leggen op de bronzen medaille voor de vierde plaats.

In de middagronde turnden Jeugd N4 turnsters Vera Westervoort, Fleur Danklof en Diede Everaars. Zij lieten grote verbeteringen zien op het toestel sprong en behaalden mooie punten. Ook op brug werd netjes geturnd. Helaas moesten er op balk wat vallen geïncasseerd worden. Diede werd achtste, Fleur zevende en Vera behaalde de vijfde plaats.

Ook D1 turnsters Angelica Westerlaken en Rosalie ’t Lam hadden een goede wedstrijd. Angelica behaalde een score van 13.600 op balk, wat uitzonderlijk hoog is te noemen. Zij turnde verder stabiel en werd vijfde. Rosalie kreeg een monsterscore van 14.600 voor haar vloeroefening. Ook op brug liet zij grote verbetering zien. Voor haar was de zilveren medaille.

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Jeugd D1 turnster Rachelle van Leeuwen. Zij turnde een mooie wedstrijd. Op vloer behaalde ze een score van 13.300. Verbeterpunten liggen vooral op het toestel brug en balk. Rachelle werd achtste. Marieke, Angelica en Rosalie zijn met hun prestatie al verzekerd van een plaats in de regiofinale op 25 april in Amsterdam.

Deel met vrienden: