«

»

jan 24

Vijf podiumplaatsen voor Hamarithi

Vijf podiumplaatsen voor Hamarithi

Amersfoort/Aalst: Zaterdag 23 januari turnden 11 turnsters van Hamarithi de laatste regiovoorwedstrijd in Amersfoort. Het was een spannende dag, want deze wedstrijd leidt tot eventuele plaatsen in het landelijk veld.

In de vroege ochtend turnden Nadine Vervoorn en Angelica Westerlaken. Nadine Vervoorn turnde bij de jeugd naar behoren en liet zien weer op niveau te zijn. Vooral op sprong excelleerde zij door de eerste notering te halen op dit toestel met 12,425 punten. Op het onderdeel vloer werd ze 2e. Brug en balk vereisen nog meer oefening. Allround eindigde ze op de 3e plaats. Angelica Westerlaken (pupil 1 N3) startte met een goede vloeroefening, goed voor een 4e plaats in het deelnemersveld. Hierna volgde sprong. Ook hier zette zij twee betere sprongen neer ten opzichte van de vorige kwalificatie. Op balk moest zij helaas met de opsprong al het toestel verlaten. Hierdoor liet ze veel punten missen en was het duidelijk dat vandaag een medaille en landelijk startbewijs aan haar neus voorbij ging. Ze eindigde als 12e.

Mari-Lynn van Boggelen, Marjorie Brandsma en Emma van de Werken kwamen in actie bij de instap N2. Ook Marjorie wist de hoogste notering op sprong te halen en turnde naar 13,475 punten. Over de hele linie liet zij zien veel verbetert te zijn. Marjorie is vooral een wedstrijdturnster die goed om kan gaan met spanning. Mari-Lynn heeft te kampen met veel zenuwen. Waar het in de trainingen vaak goed gaat, komt het er op de wedstrijden nog niet uit. Voor haar was de balk nog te smal. Ze turnde wel een nette rekoefening. Emma turnt zeker en wist op alle toestellen met uitzondering van de balk, stabiel te turnen. Emma eindigde op plaats 3, Marjorie op plaats 7 en Mari-Lynn op plaats 10. Voor Mari-Lynn mist op een haar na haar eerste kwartfinale. Haar eerste officiële KNGU seizoen en avontuur komt al ten einde omdat een 10e plaats niet voldoende lijkt om door te stromen.

Bij de pupillen N2 kwamen Hannah van Boggelen en Nayinthe van den Heuvel uit. Hannah turnde een plaatje van een rekoefening en scoorde hier 14 punten. Nayinthe heeft nog moeite met de reuzendraaien en losom en bleef achter op de rest op de rekstok. Vloer werd door beide meisjes goed uitgevoerd. Hannah eindigde op plaats 3 en Nayinthe op plaats 15.

Bij de jeugd N4 (3e divisie) turnden Emma Burghout en Emma Groeneveld. Burghout wist een stabiele wedstrijd te draaien. Op de onderdelen sprong, balk en vloer eindigde ze als 3e. Op brug kan zij nog oefenen. Desondanks was het voldoende om weer het goud in beslag te nemen.  Groeneveld behaalde daarentegen een tweede plaats op de brug door haar goede kip en streksalto. Ook op de andere toestellen maakte ze geen fouten, maar was het nog niet strak genoeg. Ze werd 10e van de 23.

In de keuze categorieën aan het einde van de dag waren maar weinig finale plaatsen uit te delen. Tessa van Dalen en Kim van Wijk zetten hun beste beentje voor. Tessa behaalde een 3e plaats op sprong door half in, half uit te turnen met een uitvoeringsscore van 9,70 punten! Ook Kim sprong goed, maar maakte te weinig hoogte in haar sprong. De overige toestellen gingen bij de meiden erg goed. Beide wisten op de balk te blijven, maar lieten wel punten liggen door een paar grote wiebels te maken. Op vloer kan Kim nog werken aan haar strakheid. Ze eindigde op een keurige 13e plaats. Tessa mocht op het podium komen en kreeg een 5e plaats medaille voor haar goede prestatie. In de categorie turnden ruim 30 turnsters mee.

Nienke Veninga turnde haar derde wedstrijd voor Hamarithi. Ze kampt met een blessure waardoor een meerkamp nog niet mogelijk was. Wel had zij persoonlijk succes door op brug wippertje in combinatie met kip door te turnen. Op balk bleef zij netjes staan en turnde ze wisselspagaat. Op balk eindigde ze op een knappe 15e plaats van de 36 turnsters.

Vera Westervoort, Valérie Brandsma, Nadine Vervoorn, Emma van de Werken, Emma Burghout en Hannah van Boggelen zijn inmiddels al zeker van een startbewijs voor de kwartfinale of halve finale van het NK turnen. Tessa van Dalen, Nayinthe van den Heuvel en Marjorie Brandsma lijken hier ook dichtbij te zitten. Het is in ieder geval weer een mijlpaal voor Hamarithi en de turnsters om een recordaantal turnsters af te leveren op een landelijke wedstrijd. De officiële doorstroming volgt z.s.m. (ook voor het Districtskampioenschap!)

 

 

 

Deel met vrienden: