«

»

mei 30

Vijf Hamarithi-turnsters op Districtskampioenschap!

Charlyse Uleman wint Brons voor haar 5e plaats
Marieke van den Broek wordt 6e

Charlyse won deze mega medaille

Charlyse won deze mega medaille

Turnsters Charlyse Uleman, Marieke van den Broek, Rachelle van Leeuwen, Aukje de Haan en Sam Glaubitz mochten afgelopen zaterdag afreizen naar Amsterdam om deel te nemen aan de hoogst haalbare finale in hun niveau. Het bereiken van deze districtsfinale is al een prestatie op zich. De turnsters hebben hiervoor heel wat concurrenten achter zich gelaten.

Charlyse en Marieke, die beiden in het niveau Jeugd G turnen, mochten het spits afbijten op het toestel sprong. Charlyse turnde hier twee nette overslagen. Marieke liet een overslag zien en een half in, half uit. Dit laatste onderdeel is een moeilijker element en levert daarom ook meer punten op. Op brug turnde beide turnsters een vergelijkbare oefening. De punten van Charlyse en Marieke lagen daarom ook dicht bij elkaar. Charlyse behaalde een 11,400 en Marieke kreeg een 11,200. De balk is altijd een spannend onderdeel. Vooral het onderdeel radslag is nog lastig op de 10 centimeter dunne balk. Marieke viel door de nodige zenuwen met het onderdeel. Charlyse daarentegen hield zich staande en turnde zichzelf naar een 4e plaats op het toestel. Op vloer zijn beide turnsters gewoonlijk erg sterk. Dit was ook te merken toen de cijfers op het scherm in de zaal verschenen. Marieke behaalde het hoogste cijfer van alle 35 turnsters, een 11,350. Charlyse had uiteindelijk een puntentotaal van 44,725 en kreeg hiermee een bronzen medaille omgehangen voor de vijfde plaats. Marieke volgde haar op de voet met een 6e plaats en een puntentotaal van 44,300.

Turnsters Aukje en Rachelle turnen een divisie hoger en mochten tegelijkertijd op de andere baan turnen. In de jeugd F turnden zij netjes mee in de middenmoot. Bij beide turnsters was de opzwaai op brug niet hoog genoeg. Hier kunnen zij nog aan werken voor volgend seizoen. Op sprong kwamen zij helaas te kort, omdat deze turnsters nog een overslag springen in plaats van half in, half uit die door menig sporter geturnd werd. Op vloer maakten Aukje en Rachelle het echter weer goed, door hoge punten te halen. Aukje kreeg een 11,450 voor haar oefening met wisselspagaatsprong. Rachelle turnde naar een 11,650 met een mooie salto. Aukje en Marieke turnden uiteindelijk naar een 29e en 22e plaats.

In de middagronde was het de beurt aan junior E turnster Sam Glaubitz. Twee jaar geleden promoveerde zij vanuit de zesde divisie naar de vijfde divisie, omdat zij regiokampioen werd. Afgelopen seizoen koos zij er zelf voor om nog een divisie te promoveren, omdat zij graag samen met haar clubgenootjes op wedstrijd gaat en anders alleen in een categorie zou zitten. Niemand had toen nog kunnen denken dat zij uiteindelijk degene zou zijn die als enige junior E turnster de hoogste finale zou halen. Meeturnen in de districtsfinale was al een cadeautje op zich. Daarbij liet de turnster twee veel betere overslagen dan in de vorige wedstrijd zien met een mooie afzweef. Op brug turnt Sam pas net een halve draai kip en dit onderdeel kost erg veel kracht. Toch lukte het en kreeg ze zelfs een score van 10,750, dat een 10e plaats op dit toestel betekende. In de meerkamp turnde Sam naar een 26e plaats.

IMG-20160528-WA0004

Deel met vrienden: