«

»

apr 17

Vijf Hamarithi-turnsters naar Districtskampioenschap!

Amsterdam/Aalst: Acht keuzeturnsters van Hamarithi turnden zaterdag 16 april de regiofinale in Amsterdam. Vijf van de acht wisten zich te plaatsen bij de top 18 wat een enorm goede prestatie is.

In de ochtend turnden Aukje de Haan en Rachelle van Leeuwen bij de jeugd 4e divisie en Charlyse Uleman en Marieke van den Broek bij de jeugd 5e divisie. Aukje en Rachelle mochten beginnen op de evenwichtsbalk. Rachelle turnde een hele stabiele en nette balkoefening wat goed was voor een 7e plaats met 10,450. Aukje behaalde een top 10 notering op sprong. Allround waren de meiden erg goed bezig. Rachelle eindigde op plaats 12 en Aukje op plaats 15. Charlyse en Marieke turnen voor de 5e divisie al een zwaar programma met erg moeilijke onderdelen zoals de driekwart reus, flikflak, salto en radslag en arabier op balk. Naast dat dit heel knap is, zijn de eisen in divisie 5 nog niet zo zwaar, en werd het zware programma nog niet beloond. Charlyse turnde een strakke oefening op brug met een nieuw element wat goed was voor een 6e plaats met 11,933. Marieke behaalde juist een 6e plaats op het onderdeel sprong en een 3e plaats voor haar powervolle en lastige vloeroefening 11,750 punten. Marieke werd in de meerkamp 8e en Charlyse 9e.

Charlyse, Aukje, Rachelle en Marieke

Bij de junioren 4e divisie turnden Juliette van der Zalm, Maudy Spitshuis en Sam Glaubitz. Sam Glaubitz is dit jaar gepromoveerd van divisie 5 naar divisie 4, nadat zij dat jaar ervoor promoveerde van divisie 6 naar 5. 10,200 was goed voor een 7e plaats op het onderdeel balk waar Sam een mooie oefening voor neerzette. Ook haar vloer bleef binnen de top 10 notering. Maudy liet zien weer een goede brugoefening te turnen en met 10,133 wist zij de 8e plaats te halen. Verder liet ze veel punten liggen op vloer  waardoor doorstroming niet meer mogelijk was. Brug was voor Juliette het beste onderdeel met een 11e plaats. Helaas viel zij van balk waardoor ook doorstroming niet lukte. Sam eindigde op plaats 12, Maudy op plaats 24 en Juliette op plaats 26.

Sam, Juliette, Maudy en Hai Xi

Hai Xi Wiegmans is eerste jaars senior 4e divisie. Het seniorveld is erg sterk omdat dit de eindcategorie van leeftijd is. Vanaf het jaar dat je 16 wordt ben je senior. Hai Xi turnde dus ook tegen dames van 20 en 25 jaar die al veel meer jaren ervaring hebben. Ze startte met een goede half in, half uit sprong. Ook de brugoefening ging goed, maar jammer genoeg werd de opzwaai niet geteld wat leidde tot aftrek. Op vloer turnde ze op safe en behaalde ze 10,200 punten. Ze bleef goed mee turnen in de middenmoot, maar een val van balk zorgde ervoor dat ze net niet naar het districtskampioenschap kan. Hai Xi kan terug kijken op een geslaagd seizoen. Ze eindigde als 22e.

Voor Aukje de Haan, Rachelle van Leeuwen, Charlyse Uleman, Marieke van den Broek en Sam Glaubitz is het turnavontuur dit seizoen nog niet voorbij. Zij zullen namens Hamarithi hun Districtskampioenschap turnen op 28 mei in Amsterdam.

Deel met vrienden: