«

»

mei 14

Vier turnsters stralen op NK 3e divisie!

Emma Burghout 7e in allround finale

Almelo/Aalst: In het weekend van 13 mei stonden vier meiden van Hamarithi aan de start voor het Nederlands Kampioenschap voor de derde divisie te Almelo. Er werden hoge ogen gegooid.

Onze benjamins Mari-Lynn van Boggelen en Emma van de Werken debuteerde op een landelijk kampioenschap bij de pupillen 1. Beide dames startte met een prima handstandoverslag over de pegasus. Mari-Lynn turnde een zeer nette arabier streksprong, Emma een hoge streksalto. Scores lagen erg dicht bij elkaar. Mari-Lynn scoorde 13,434, Emma 13,284. Hierna volgde het onderdeel rekstok. De meiden kozen voor het bonuselement de pendelkip. Dit pakte prima uit. Met 13,000 voor Mari-Lynn en 12,850 voor Emma waren ze ook op dit toestel aan elkaar gewaagd. De balk is altijd een spannend onderdeel en hier werd een oefening geturnd met nog wat wiebeltjes. De meiden sloten af met plaatjes van vloeroefeningen. Mari-Lynn werd 24e en Emma van de Werken volgde op de voet met 0,1 minder, op plaats 25 in een zeer sterk deelnemersveld.

 

In de middag traden Valérie Brandsma en Emma Burghout op bij de jeugd. Beide turnden het 3e NK bij de meerkamp al, wat een knappe prestatie op zich is. Valérie startte op balk en koos voor de volledige moeilijkheid. Helaas viel zij met boogje, wat haar in de eerste ronde onderin het klassement bracht. Emma begon op sprong met een mooie halve draai in, halve draai uit en scoorde hier 11,600. Ook op brug zette zij een krachtige oefening neer, met 10,900 punten. Valérie turnde een vloeroefening vol flair en scoorde hiermee. Ook op sprong ging Valérie opnieuw een uitdaging aan. Zij zou de moeilijkste sprong kiezen om te gaan turnen, een halve draai in, met hele draai uit. De eerste werd netjes uitgevoerd. Helaas werd de tweede afgewaardeerd. Valérie sloot af met een super brugoefening, goed voor 13,150 punten. Emma haar balkoefening ging stabiel, ondanks dat ze erg verkouden en wat ziekjes was. 11,550 was dan ook goed voor de 5e score op dit toestel. Op vloer turnde zij zeer netjes en dit resulteerde in een 3e plaats met 12,400 punten. Allround kwam Valérie tot plaats 33 en Emma tot plaats 7.

Onze turnsters turnden ook nog zeven toestelfinales op het NK. De beste klassering in de toestelfinale was Emma Burghout met 11,100 punten op het onderdeel vloer. Slechts 0,033 punten zette haar naast het podium op plaats 4. Op rekstok turnde Mari-Lynn een oefening naar kunnen. Dit was goed voor de 5e plaats van Nederland op dit toestel. Emma Burghout werd 6e op balk én brug. Deze klassering haalde Valérie met twee mooie half in, heel uit, die beide nu wel goed uitgevoerd werden. Zij behaalde 11,800 punten. Emma van de Werken turnde een ijzersterke vloeroefening en ook dit was goed voor een 6e plaats. Zij werd nog 7e op het onderdeel sprong.

Volgende week zal turnster Hannah van Boggelen in actie komen op het NK 2e divisie.

Deel met vrienden: