«

»

feb 15

Vera en Valérie van Hamarithi scoren op Districtskampioenschap!

Turnsters Hamarithi turnen op Districtskampioenschap 3e divisie.

Amsterdam/Aalst: Zaterdag 14 februari 2015 turnden de volgende turnsters hun Districtskampioenschap: Iris van de Werken en Valérie Brandsma in de categorie pupil 1 N3, Emma en Amber Groeneveld in de categorie pupil 2 N3, Vera Westervoort en Fleur Danklof bij de jeugd en Tessa van Dalen en Kim van Wijk bij de junioren. Dit kampioenschap was voor de allerbeste turnsters uit Mid-West en Noord-Holland. De meiden hebben zich gekwalificeerd door twee voorwedstrijden uitmuntend te turnen. Per categorie stroomden een gering aantal turnsters door.

Iris en Valérie

De jonge talenten Iris en Valérie startten vroeg in de ochtend. Beide turnsters begonnen erg sterk op sprong. Vooral Valérie scoorde hier goed. Met 13,775 punten wist zij 2e te worden op dit toestel. Iris werd knap 4e op sprong. Hierna volgde de rekstok. Iris turnde naar de 5e plaats op rek. Dit komt mede door haar mooie zwaaien en de kip, wat een bonus is. Op balk ligt voor beide meiden nog verbetering. Valérie wist zich nog wel staande te houden, maar Iris viel tweemaal van balk, wat haar ranking erg liet zakken. Gelukkig turnden de meiden prachtige vloeroefeningen. Hoge ogen werden er op dit toestel gegooid. Uiteindelijk werd Valérie 4e met 52,925 en Iris 10e met 51,375 punten. Omdat er 32 turnsters deelnamen waren er ook medailles voor plaats 4 en 5.

Bij de pupillen 2 kwam de tweeling Emma en Amber uit. Emma scoorde de 8e plaats op brug en vloer. Deze onderdelen gingen dan ook erg goed. Ze heeft nog wel wat moeite met de balk en sprong. Hierdoor werd ze 17e met 50,275 punten.

 

Voor Amber was de verrassing al heel groot dat ze mee mocht doen aan dit grote kampioenschap. Ze turnde voor het eerst de losse radslag op vloer en deze lukte. Helaas zagen we dat de concurrentie wel heel erg sterk was. Het is heel knap dat Amber mee kan turnen in dit kampioenschap, haar niveau ligt namelijk precies tussen de D1 en N3. Amber werd 27e.

Turnsters waren trots om op dit grote kampioenschap te staan.

Junioren Tessa en Kim turnden naar wat zij konden, maar ook hier was de concurrentie erg sterk. Bij beide dames werd de opzwaai op brug niet geteld en de spagaatsprong op vloer. Hier gaan we dan ook hard op trainen. Kim werd 7e op sprong met 11,575. Tessa werd 10e op balk met 10,567 punten. Totaal eindigde zij op plaats 16, Tessa en plaats 22 voor Kim.

In de laatste wedstrijd turnden Vera en Fleur. Zij toonden veel progressie. Vooral Vera zat vanaf begin van deze wedstrijd al bij de top. Mede dankzij haar hoge balkoefening 13,650 (2e plaats) met alle bonussen en strakke vloeroefening met 14,350 punten wist zij vol verbazing het zilver in ontvangst te nemen. Met maar 0,017 verschil vanaf het goud was zij bijna Districtskampioene geworden. Fleur turnde op alle toestellen m.u.v. balk zuiver. Voor het eerst wist zij in de 13 punten te scoren op vloer. Ook haar brugoefening ging erg netjes. Ze werd 26e.

Vera en Fleur

Nadine nog heel hartelijk bedankt voor het jureren!

Deel met vrienden: