«

»

mei 27

Vera 4e van Nederland op balk!

Hamarithi turnster Vera 4e op NK

Waalwijk/Aalst: Vera Westervoort, lid van Hamarithi Nederhemert/Aalst, turnde zaterdag 26 mei op het Nederlands kampioenschap bij de junioren in de derde divisie. In de halve finale pakte ze nog de zilveren medaille, maar een topnotering kon vandaag niet worden geëvenaard. Tijdens de toestelfinale balk turnde ze naar een vierde plaats.

De junior turnster begon op het onderdeel sprong wat haar normaal gesproken goed af gaat. Helaas kwam ze met haar halve draai in, halve draai uit, buiten de landingslijnen. Dit zorgde voor een penalty, wat voor extra aftrek zorgde. Met een 10,633 punten een niet zo sterk begin. Op het onderdeel brug ongelijk herpakte ze zich goed. Precies naar kunnen werd er gepresteerd. Mooi doorgeturnd, maar helaas miste ze een eis in de hoogte van haar opzwaaien. Ook hier bleef de score op 10,000 punten steken.

Op de evenwichtsbalk liet ze zien wat ze allemaal in huis heeft en waarom ze hier op het NK staat. Een losse radslag op, als opsprong, wisselspagaat loopsprong en een prima radslag en arabier salto af. Een zeer sterke oefening met een zeer hoog cijfer. Met 11,400 de hoogste score in de meerkamp. Ook op vloer turnde ze vol flair en voerde ze de overslag salto en arabier streksalto schroef perfect uit. Met 11,967 een nieuw puntenrecord op dit toestel.

Allround kwam Vera tot 44,000 punten, wat goed was voor plaats 17.

De toestelfinale balk was zenuwslopend. Vera mocht als tweede aantreden. Waar het in de meerkampfinale nog foutloos ging, startte ze nu met een hapering na wisselspagaat. Ze turnde verder de oefening uit zonder fouten. Omdat haar hoge hoeksteun afgekeurd werd, liep ze precies de bronzen medaille mis. Ze werd met 10,600 punten 4e van Nederland.

 

Deel met vrienden: