«

»

apr 08

Tweede divisie Hamarithi naar Nederlands Kampioenschap turnen

Afgelopen zaterdag was de halve finale van het Nederlands Kampioenschap in Winterswijk voor de tweede divisie van S.V. Hamarithi. Instapper N2 Josefine ’t Lam en Pupil 2 N2 Hannah van Boggelen wisten zich allebei  te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen die later in het seizoen plaatsvinden.

20170408_110148
In de ochtend mocht Josefine ’t Lam het spits afbijten. Vol van zenuwen arriveerde ze in de sporthal in Winterswijk. Dat het veld waarin ze mocht deelnemen sterk was wist ze, maar met goede moed werd begonnen aan het eerste toestel vloer. Hier turnde de nog jonge turnster erg strak en vol zelfvertrouwen. Echter draaide ze haar halve pirouette op haar hak, in plaats van op haar teen. Dit kan zorgen voor grote aftrekken. Gelukkig matste de jury Josefine en bleef het bij een kleine aftrek voor netheid. De turnster ontving een 13,600 op dit toestel dat een prima cijfer was.

Op sprong heeft Josefine de afgelopen weken geleerd dat zij vooral hard moet rennen en hard moet springen. De turnster wilde dit onderdeel nog wel eens zo netjes doen, dat zij erg langzaam over het springtoestel ging. De snelheid die Josefine tijdens de halve finale had wierp zijn vruchten af. Ze kreeg een 13,216, een cijfer dat bij de hoogste scores behoorde. Op rek was de turnster niet zo strak als anders. Af en toe een holle zwaai liet de punten uitkomen op een 11,550. Het onderdeel balk zou doorslaggevend zijn voor haar. Hier turnde Josefine een nette oefening met een mooie handstand en radslag. Ze ontving 12,550 en dit bracht haar uiteindelijk op een 17e plaats. Precies genoeg om door te stromen naar het Nederlands Kampioenschap op 10 juni in Duiven.

20170408_105915
In de middag was het de beurt aan Pupil 2 N2 turnster Hannah van Boggelen. Ook hier was het niveau erg hoog. De turnster had de pech het spits af te moeten bijten op het onderdeel balk. Dit zorgde voor de nodige zenuwen. Hannah voert alle bonuselementen uit. Dit zijn zowel een arabier, een flikflak en een boogje voorover op de 10 centimeter dunne balk. De overtuiging die zij in de kwartfinale wel had, was er deze keer niet. Maar toch hield de turnster zich prima staande. Een 12,400 was het resultaat.

FB_IMG_1491660510139
Op vloer turnde Hannah erg strak en ook hier voerde zij alle bonuselementen uit. De arabier flikflak streksalto en overslag salto waren mooi afgewerkt en ook de stutrol met hele draai ging erg goed. De oefening werd volgens de trainsters van Hamarithi ondergewaardeerd. Hannah kreeg een 13,433. Op sprong is de turnster erg sterk, zoals gewoonlijk. De plankoline bleek echter op een verkeerde stand te staan, waardoor de turnsters de grond raakten met het doek van de plankoline bij het inspringen. Dit mocht echter niet verholpen worden, maar Hannah leek hier weinig last bij te hebben bij haar huizenhoge schroefsalto.
FB_IMG_1491672982118
Het onderdeel brug is altijd een spannend onderdeel. Hannah heeft nog vaak moeite met de afsprong. De streksalto achterover wordt vaak laag uitgevoerd, maar deze keer leek ze de smaak te pakken te hebben. De turnster turnde de streksalto netjes op liggerhoogte en samen met de kip met hele hoge opzwaai zorgde dit voor een 13,267. Hannah behaalde net als Josefine een 17e plaats en mag doorstromen naar het Nederlands Kampioenschap dat voor Pupil 2 N2 gehouden wordt op 20 mei in Alphen aan den Rijn.

IMG-20170408-WA0024
In totaal plaatsten de afgelopen twee weken maarliefst 6 turnsters  van Hamarithi zich voor de landelijke finales. Daarnaast werden ook nog 7 toestelfinales behaald. Een prachtig resultaat als je bedenkt dat de turnsters uit Aalst beperkte trainingsmogelijkheden hebben en op wedstrijden ook tegen turnsters turnen die drie keer zoveel trainingsuren maken als zij.

Deel met vrienden: