«

»

feb 13

Twee maal brons op Districtskampioenschappen voor Hamarithi turnsters

Twee medailles bij Districtskampioenschappen voor turnsters Emma en Emma

Amsterdam-Aalst: De afgelopen twee weekenden stonden in het teken van de Districtskampioenschappen divisie 2 en 3 in Amsterdam. Tien turnsters van Hamarithi hadden zich vanwege hun goede prestaties gekwalificeerd voor dit kampioenschap.

In het weekend van 6/7 februari turnden Emma van de Werken en Marjorie Brandsma bij de instap categorie. Emma wist een technisch goede rekoefening te turnen met de bonus elementen. Dit was goed voor 12.000 punten en een 3e plaats bij de instappers. Ook op vloer en sprong wist zij een goede indruk achter te laten. Ze greep naar brons. Marjorie Brandsma turnde naar een 6e plaats op sprong met 13.100 punten. Op de overige toestellen kan zij nog verbeteren in netheid. Marjorie eindigde als 34e.
Nayinthe van den Heuvel kwam in actie bij de pupillen 1 N2. Ze startte op rek met een nette oefening en een persoonlijk succesje; voor het eerst lukte haar drie reuzendraaien. Ook op sprong behoorde zij tot de top met 13.200 punten. Helaas ging ze op balk even in de mist door  te vallen met twee moeilijke elementen. Dit kostte helaas veel punten. Ze werd 21e. Alle drie de dames zullen we gaan terugzien in de kwartfinale van het NK.

Op zaterdag 13 februari turnden de turnsters van divisie 3. Iris van de Werken en Valérie Brandsma mochten het spits afbijten bij de pupillen 2 N3. Ze startten op het zenuwtoestel balk. Beide wisten, op een aantal wiebels na, op de balk te blijven. Iris had succes op vloer door voor het eerst losse radslag op een wedstrijd te turnen. Op brug werden er helaas geen hoge scores verdiend. Dit kwam mede door de lage opzwaaien en de slordigheid in strakke armen en benen. Dit moeten zij nog verbeteren. Valérie scoorde wel het hoogste op sprong met 13.700 punten. Valérie eindigde op plaats 10 en Iris werd 21e.

Emma Burghout, Emma Groeneveld en Vera Westervoort turnden bij de jeugd 3e divisie en Tessa van Dalen en Kim van Wijk bij de junioren 3e divisie. Iedereen wist op de balk te blijven wat al een prestatie op zich is. Helaas werd bij niet iedereen alles gewaardeerd. Tessa had pech omdat haar spagaatsprong niet wijd genoeg was. Emma Groeneveld turnde een net boogje en een strakke oefening maar dit werd helaas niet beloond. Wel turnde ze een mooie brugoefening met 13.600 punten, goed voor een 3e plaats. Sprong ging bij allen erg goed. Helaas kwam Vera bij haar tweede sprong niet goed uit en struikelde, waardoor ze een medaille aan haar neus voorbij zag vliegen. Kim turnde een goede brug- en vloeroefening. Tessa liet duidelijk verbetering zien in de uitvoering van haar vloeroefening. Ze scoorde 11.900. Allround pakte Emma Burghout het brons, Tessa 10e, Emma Groenveld en Kim werden 21e en Vera 30e.

 

Deel met vrienden: