«

»

mei 11

Turnsters 3e divisie Hamarithi sluiten seizoen goed af!

Amsterdam/Aalst: Vanaf de Bommelerwaard reisden zes turnsters af naar Amsterdam voor hun districtskampioenschap in divisie 3 en N3.

De concurrentie was erg groot en dat was meteen te merken. Emma en Amber Groeneveld(pupil 1, N3) startten gelukkig sterk op rek. Beide meiden lieten goede  en verbeterde zwaaien tijdens de oefening zien, met voor Amber voor het eerst een kip. Dit is in dit niveau een erg moeilijk element die nog maar weinig turnsters beheersen. De rekoefening van Emma was erg strak en werd beloond met 11,367. Hierna volgde de balk, die volgens de meiden zelf “flut” ging. Met ieder een val was dit helaas niet voldoende om een goede score neer te zetten. Sprong was daarentegen goed. Amber scoorde hier mooi 13,000 punten voor. In totaal eindigde Emma als 11e en Amber als 25e.

Bij de jeugdmeiden kwamen Kim van Wijk en Tessa van Dalen in actie. Tessa, die over het hele seizoen goede successen boekt, startte ook hier op brug goed. Kim turnde een nieuwe afsprong op brug en maakte zo haar oefening moeilijker, maar wel met meer risico. Dit biedt wel goede perspectieven voor de toekomst. Tessa scoorde 11,333 punten. Ook op balk wist Tessa er netjes op te staan, maar het cijfer vielen trainster en turnster erg tegen.  Kim turnde een super goede vloeroefening en wist voor het eerst zo’n hoge score te behalen. Ook hier turnde zij voor het eerst salto achterover met schroef. Haar score hier was 11,400. Tessa liet tot slot een nieuwe sprong zien en scoorde 11,225. Tessa werd heel knap 7e en Kim kwam tot plaats 22.

Hamarithi sloot de dag af met Vera Westervoort en Diede Everaars bij de pupillen 2, N3.  De dames gingen na twee toestellen gelijk op. Beide haalden een goede score op vloer. Vera turnde losse radslag en haalde 13,000 punten. Bij sprong turnden beide meiden mooie arabier flikflakken over een verhoging en een overslag. Vera zou op brug de kip vandaag voor het eerst gaan turnen maar een bloedblaar gooide roet in het eten. Hierdoor kozen we voor de veilige weg door drie kwart reus te turnen. Dit deed ze netjes, maar de opzwaaien waren te summier. Diede turnde een super mooie en stabiele balkoefening. Ze behaalde 13,300 punten. De hekkensluiters eindigden op plaats 16 (Diede) en 22 (Vera).

Volgende week is voor divisie 3 het  Nederlands kampioenschap turnen dames in Waalwijk.
Dit zal voor Nadine een belangrijke dag zijn. De overige 3e divisie meiden en N3 sloten hun wedstrijdseizoen vandaag af. 

Deel met vrienden: