«

»

jun 14

Turnster Hannah schittert op NK 1e divisie!

Hannah van Boggelen, instap N1, turnde afgelopen zaterdag haar debuut op het Nederlands Kampioenschap op het hoogste niveau.

 

Almelo/Aalst: Een van de grootste talenten van Sportvereniging Hamarithi is op dit moment Hannah van Boggelen. De, nét negenjarige turnster, wist het in haar eerste seizoen meteen ver te schoppen. Voor het eerst in de historie van Hamarithi turnt een turnster op het NK in het allerhoogste niveau. Een hele bijzondere prestatie.

Hannah turnde haar eerste voorwedstrijd op het hoogste niveau in Amsterfoort direct naar zilver. Vervolgens plaatste ze zich voor de 1/8e finale in Eindhoven en wist zij weer ruimschoots door te gaan naar de volgende ronde. Wel lag de verbetering hier nog op rekstok. De 1/4e finale was in Tilburg. Ook weer hier wist ze de jury en de topsportclubs (met meiden die zeker het dubbele aantal uren turnen) te verbazen met de 8e plaats. De 1/2e finale in Waalwijk werd een feestje, want met veel supporters van de club wist Hannah een nieuw puntenrecord te halen. Vooral de balk, met meer dan 12 punten, was erg strak uitgevoerd. Hannah heeft heel hard getraind op het onderdeel rekstok en op de 1/2e finale toonde zij voor het eerst haar reuzenzwaaien, wat een flinke bonus opleverde. Ze werd hier 9e.

Zaterdag 13 juni turnde Hannah onder leiding van Nadine Noorloos en Femke Rooijens haar NK meerkamp in Almelo. De turnster startte als allereerste op het zenuwonderdeel balk. Vooraf werd besloten om de laatste bonus niet te turnen omdat dit zorgde voor veel zenuwen. Hannah hield zich goed staande, maar een verkeerde voetplaatsing zorgde voor een flinke balansverstoring. Met 10,850 turnde ze toch een prima oefening. Het onderdeel vloer werd rustig en beheerst uitgevoegd. Helaas vond de jury een sprongetje met beenspreiding niet voldoende en werd ze hier hard op afgestraft. Dit vonden de trainsters niet terecht. 10,133 was de score voor vloer. Op sprong turnde Hannah een goede handstandoverslag en arabier flikflak op een verhoging. Met een super score van 13,650 kroop Hannah iets omhoog in het klassement. Ze sloot af met een prima rekoefening met reuzendraaien die goed was voor 12 punten. Hannah werd 33e van Nederland. Hannah was ook nog eerste reserve op de toestelfinale sprong. Helaas hoefde zij niet in actie te komen.
Hannah is hiermee de hekkensluiter van alle NK finalisten.

Aankomende vrijdag is er een seizoensafsluiting voor de selectie. Dan zullen alle finalisten van dit seizoen gehuldigd worden.

Deel met vrienden: