«

»

dec 08

Top dag voor Hamarithi!

[important]Tessa goud!
Emma zilver!
Diede brons![/important]

 

Amsterdam/Aalst: Afgelopen zaterdag vonden de eerste regio-voorwedstrijden plaats in Amsterdam. De allerhoogste divisies streden daar om een plekje te bemachtigen voor de voorrondes van het NK turnen.

In de eerste wedstrijd turnden Kim van Wijk en Tessa van Dalen in de 3e divisie, jeugd. Beide startten sterk op sprong. Kim liet voor het eerst op een belangrijke wedstrijd haar nieuwe sprong zien. Op de brug wisten we op het laatste moment de oefening nog te veranderen, waarmee we de juiste zet maakten. Tessa werd 1e op de brug met 10,900 punten. Beide dames waren sterk vertegenwoordigd op balk en bijzonder was dat Kim er op bleef staan. Zij behaalde op dit toestel een 2e (Tessa) en 5e (Kim) plaatsing. Kim behaalde een 8e plaats allround met 40,500 punten. Tessa behaalde haar allereerste gouden medaille met 43,650. In de categorie turnden 23 turnsters.

 

In de wedstrijd erna volgde Hai Xi Wiegmans. Zij turnde mee in de 3e divisie, junior. Hai Xi heeft dit jaar erg veel bijgeleerd. Ze wist voor het eerst haar vloeroefening uit te voeren met een streksalto met schroef. Ook bij sprong liet Hai Xi een nieuwe oefening zien. Haar brug ging erg goed en ze was dan ook stabiel. Dit was goed voor een 8e klassering. Op de balk viel ze waardoor ze veel punten liet liggen. Allround werd Hai Xi 14e. De volgende keer ligt er vast nog meer in het verschiet voor haar.

Emma en Amber Groeneveld lieten bij de pupillen 1, N3 een goede indruk achter.

Ze startten wat zenuwachtig op de balk. De dames hadden ieder een val van balk met radslag. Toch behaalde Emma de hoogste score op de balk met 11,800 punten. Op sprong waren de meiden goed bezig. Emma behaalde een 4e plaats en Amber een knappe 5e plaats. Allround eindigde Emma op plaats 2, met 51,000 punten. Amber eindigde op plaats 14 met 45,708 punten. Ook in deze categorie turnden veel meisjes.

In de avond turnden Fleur Danklof, Vera Westervoort, Nadine Vervoorn en Diede Everaars in de categorie pupillen 2, N3. Allen starten op sprong waar Diede 2e werd, Nadine 4e, Vera 7e en Fleur 10e. Na dit goede toestel was de brug aan de beurt. Nadine blunderde met haar brugoefening. Vera wist nog niet aan haar opzwaaien te komen en kreeg hierdoor veel aftrek. Fleur turnde een goede brugoefening met 12,533 punten. Op balk wist Nadine zich weer te herpakken en behaalde de 1e plaats op dit toestel met 13,850 punten. Diede werd van alle toestellen 3e met 53,883 punten, Nadine werd 5e met 51,750 punten. Vera zette na haar gebroken arm toch een knappe 9e plaats neer en Fleur werd 16e.

 

 

 

Tessa en Emma zijn verzekerd van een plek voor de ½ finale NK turnen. Deze zal in maart worden gehouden worden. De andere meiden gaan in de volgende kwalificatie strijden. De wedstrijd is op 11 januari 2013 in Amersfoort. Hamarithi zal dan deze wedstrijd organiseren. 

de meiden zijn er onderste boven van…………..

Deel met vrienden: